изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:52 EET
ОТБЕЛЯЗАХА 112 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАНО ЗЕМЕДЕЛСКО ДВИЖЕНИЕ    
Политика112-годишнината от началото на организираното земеделско движение в България бе отбелязана вчера в добричкото село Стожер.


Организатор на честването бе Земеделски народен съюз /ЗНС/ в Добрич. Гости на проявата бяха кметът на община Добричка Петко Петков, лидерът на ЗНС Стефан Личев, кметове на села, общински съветници, граждани. Панихида в памет на загиналите отслужи архиерейският наместник на Добричка духовна околия архимандрит Гервасий. Ретроспекция на земеделското движение от създаването му до днешни дни направи председателят на Областното настоятелство на ЗНС Тодор Моралийски.
"Отново сме тук, за да се поклоним пред онези, които първи запалиха огъня на организираното земеделско движение" - каза в словото си Стефан Личев. По думите му, Земеделският съюз когато е бил обединен, тогава е бил силен и уважаван. "На 1 март обявихме с председателя на БЗНС "Александър Стамболийски", че започваме обединение, за да се излезе на изборите на есен с една бюлетина. Ние решихме - ще участваме или самостоятелно, или с други земеделци", съобщи Личев. И допълни, че всеки, който иска да работи със ЗНС, трябва да го приема като равноправен партньор.
Присъстващите на честването поднесоха венци и цветя на паметната плоча, поставена в центъра на селото по случай 110 години организирано земеделско движение. Поздрав отправи самодейната певческа група от Стожер. Тържеството завърши с българско хоро. НДТ
 


Сходни връзки

ОТБЕЛЯЗАХА 112 ГОДИНИ ОРГАНИЗИРАНО ЗЕМЕДЕЛСКО ДВИЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди