изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:02 EEST
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ    
Земеделие Десетки фермери от Добричка и Варненска области излязоха с над 80 трактора и комбайна, за да поискат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов

Най-тъжната пролет за българското земеделие – така фермерът от Генерал Тошево Георги Балабанов определи ситуацията в родното земеделие, която изведе на протест десетки зърнопроизводители от Добричка и Варненска области. Заедно с над 80 трактора и комбайни, те се събраха на околовръстния път в посока от Добрич към румънската граница. Плакати „Искаме да бъдем европейски фермери”, „Искаме министър на земеделието”, „Кампанията започна, решавайте проблемите” и други бяха издигнали фермерите, които се включиха в националния протест, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Протестът на зърнопроизводителите бе подкрепен от Областния съюз на земеделските кооперации в Добруджа и Регионалната Асоциация на млекопроизводителите, от Националния браншови пчеларски съюз, от федерация „Земеделие и горско стопанство” към КТ „Подкрепа”, от асоциация на българските биопроизводители, от Асоциация „Български пипер”. Председателят на Добруджанският съюз на зърнопроизводителите Кирил Жендов прочете декларацията на Националната асоциация на зърнопроизводителите, с която се поставят четири искания: оставката на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, правила и условия за устойчиво развитие на земеделието в България; незабавно изплащане на националните доплащания на всички земеделски производители и Закон и правилник за възстановяване на акциза на горивата за земеделски нужди.

Зърнопроизводителите заявяват, че тяхното недоволство и протест, се пораждат от това, че писмено поети ангажименти на най-високо правителствено ниво, не са изпълнени в срок и никой не поема отговорност за това. Те припомниха, че секторът „Земеделие” осигурява поминък за над 300 000 души, че рентата, която се плаща на собствениците на земеделска земя възлиза на около 700 милиона лв., че формира 10 процента от брутния вътрешен продукт.

„Ясно ни е, че промените не стават бързо, но вече не стават и бавно. Няма правила. Стигнахме дотам, че се чувстваме обидени, че дори министерството на земеделието няма и сграда. Не знаем този хаос докъде ще стигне”, коментира председателят на Асоциацията на българските зърнопроизводители – Генерал Тошево, Стелиян Стоянов. И добави, че неотдавна в съседна Румъния бе съобщено, че правителството там допълнително ще субсидира горивата. „А, при нас не само няма дотации, загубихме и акциза върху горивата, продължаваме да губим и не можем да сме конкурентноспособни. Голямото ни недоволство е заради неизпълнението на ангажиментите. Това са неща, които искаме да се случат. 10 на сто от брутния вътрешен продукт се създава от земеделието. А не можем да си получим парите от ЕС, които се дават на България още през декември, само ни баламосват. Благодарение на земеделието България оцелява. Всяка година заравяме по 4 милиарда лева в земята, 1 милиард лева даваме рента. Така за 20 години вече сме направили пет атомни централи, а не можем да си получим европейската подкрепа” , коментира председателят на Асоциацията на българските зърнопроизводители – Генерал Тошево, Стелиян Стоянов. Според него, се говори за ескалиране на напрежението. Той пита как българските фермери да влязат в пролетна кампания с тези цени на горивата от 2,60 лева за литър, които са равни с тези на търговците. И добави, че няма как да не се произвежда продукция с висока себестойност.

„Нямам задължения, а не съм получил субсидиите”, коментира фермерът от Варна Янчо Василев, който обработва 30 000 декара. Според него, поради неизплатените субсидии много фермери не са успели да се подготвят за кампанията, не са успели да наторят, други не са могли да купят семена и препарати.

„Не знаем по колко и за какво сме санкционирани”, коментираха пък други зърнопроизводители. И добавиха, че хора, които нямат задължения, нямат застъпвания също не са получили средствата си. И няма никаква яснота кой с колко и защо е санкциониран. „Това е либийско затъмнение”, коментираха протестиращи.

Иванка Радева, която обработва земи в Добричко, коментира, че за всички години, през които получава субсидии, само за първата е получила документи от МЗХ за какво е санкционирана. Получаваме само европейски субсидии със санкции в хиляди лева и не знаем за какво сме санкционирани, коментира тя. Изчислила е, че само нейната фирма ще разполага тази година с 320-330 хиляди лева по-малко поради това, че плаща данъци, от орязаните субсидии, от акциза върху горивата и т.н.

„От кого крие държава, когато се чертаят нивите. Защо се чертае на тъмно?, пита Георги Балабанов от Ген. Тошево. Според него, стотици хиляди декари земя се губи и се създават огромни проблеми.  Той напомни на управляващите, че никой не е по-голям от хляба и хлябът ще остане морал и съвест за всяко поколение, без значение от партийната книжка. „Г-н Найденов, ако сте достоен човек, отивайте си!”, призова още Балабанов. 

Според Кирил Жендов, рентата, която българските фермери изплащат, е над 700 милиона лева. И добави, че няма друга браншова организация, която да връща в населението такава сума пари. „Взехме земята разпокъсана преди 10-15 години, а в момента правим модерно земеделие. В София взеха заводите и ги разпродадоха. Нас като земеделци само ни употребяват в пиара на министъра.

От Асоциацията „Български пипер” подкрепиха протестните действия на зърнопроизводителите и настояха ДФ „Земеделие” да се намеси за ускоряване на изплащане на обезщетенията от застрахователните събития през 2010 г, връхлетели всички пиперопроизводители, тъй като до момента са изплатени не повече от 10 %. Поставено бе искане да се заделят 100 000 лева за възстановяване на семепроизводството на българските сортове пипер, както и да се отпусне помощ за насърчаване на производството на качествен пипер.

Към протеста на зърнопроизводителите се присъединиха и от Асоциация за развъждане на черно-шарената порода в България. Според нейния изпълнителен директор Ангел Йонов, спрямо животновъдството у нас се упражнява геноцид и до края на 2012 г. ще бъдат ликвидирани още 50 на сто от животновъдните ферми във връзка с изискванията за категоризация. НДТ

Снимки Любен Желязков


 

 


Сходни връзки

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ | 36 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 13:59 EET
+РНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 12:20 EET НА ПРОТЕСТ,ЧЕ ИМ СА МАЛКО ДЖИПОВЕТЕ,ВИЛИТЕ,КЪЩИТЕ,АПАРТАМЕНТИТЕ,ЕКСКУРЗИИТЕ СЪС САМОЛЕТИ ДО ДАЛЕЧНИТЕ СТРАНИ,РЕСТОРАНТИТЕ-ВЕЧЕР ПРЕЗ ВЕЧЕР,СМЯНА НА МЕБЕЛИТЕ -ГОДИНА ПРЕЗ ГОДИНА.....И.Т.Н.,А  ПОВЕЧЕТО АРЕНДАТОРИ СИ НАКУПИХА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ПО 1000...2000...
ХИЛЯДИ ДЕКАРА ЗЕМЯ,ОТ ТАКИВА ДЕТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ОПЕРАЦИИ ИЛИ ЛЕКАРСТВА И.Т.Н. А КАКВИ РЕНТИ ДАВАТ...ЕМИ НАЛИ И ЗА ТЯХ ТРЯБВА ДА ИМА И ТО ДВОЙНО ПОВЕЧЕ.ЗА ТОВА ПЪК ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА НЕЩАСТНИ ПО МНОГО ПРИЧИНИ.ТОВА СЕ КАЗВА АЛЧНОСТ,БЕЗОЧЛИВОСТ.....ПРОТЕСТ.....КАКЪВ ПРОТЕСТ БЕ ГОСПОДА......ЗА ПОВЕЧЕ КРАЖБА.

[ Отговор | # ] ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 13:16 EET Към горният коментар:Абсолютно съм съгласна.Точно казано.Гледам навсякъде залепени обяви,че изкупуват от ЦЯЛАТА СТРАНА земя.Ами нали все реват ,че нямат , а откъде имат пари да изкупуват от цялата страна земя.Изкупуват мъката на хората.Идиоти!
[ Отговор | # ] ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 13:44 EET КЪМ ПЪРВИЯ И ВТОРИЯ КОМЕНТАР: ТОЧНО НАПИСАНО,НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН. И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ИМА ЛИ ЕДИН АРЕНДАТОР-СЛАБИЧЕК-НЕМА,ВСИЧКИТЕ С ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ-ОХРАНЕНИ ОТ НЕМОТИЯ-ГОРКИЧКИТЕ.
[ Отговор | # ] ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 13:55 EET А НАШИЯ АРЕНДАТОР БЕШЕ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ В ДУБАЙ ЗА НОВА ГОДИНА.РЕНТАТА МИ Я ДАДЕ СЛЕД НОВА ГОДИНА.ТАКА ЛИ НЕ МОЖА ПРЕДИ ДА ПОЛЕТИ ЗА ДУБАЙ ДА МИ ИЗПЛАТИ РЕНТАТА,КОЯТО Е САМО ЗА 8 ДЕКАРА. ЗЕМЯТА МИ Е В СЕЛО ТЕЛИРИГ.МНОГО БЕДЕН ГОРКИЯ......НА ТОЗИ КОМЕНТАР КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ,НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ???
[ Отговор | # ]
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 14:07 EET
Като им глемам машиният парк, все  нови и луксозни трактори защо се оплакват не мога да разбера?
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 14:11 EET
Щото сигурно са на лизинг...
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 14:36 EET

Остави тракторите,те са дълготрайни активи.Погледни им джиповете,почудиха се кои да е по по най!

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 14:44 EET
ВИЖДАМ И ЕДНА МУТРА ТАМ СТЕЛИЯН!ТОЙ ПЪК СРЕЩУ КАКВО ПРОТЕСТИРА?АВТОГАРАТА И ДАПА В ТОШЕВО МУ ПОДАРИХА! КОСТОВ И ВЪРБАНОВ СКЛАДОВЕ В СПАСОВО МУ ДАДОХА?
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 15:30 EET
Ми Недко Митев де е бе , че нещо не мога да го видя?И вие ли бе господа ревете,малеееее!Щом вие ревете ,ние какво да кажем , дето толкова години ни ебете, и направихте милиони на наш гъз!
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 15:47 EET
30 лева им дадоха от ЕС, а те дадоха по 30 20 лева рента + 30 лева = 50 60, а в Дилиормана по 30 лв на декар. Пладнешки обир, как ще си гледат любовниците, как ще ходят да обявват всеки ден на ресторант. те не готвят в къще, не се чудят какво да сложат в тенджерите.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 17:18 EET

Ми що не земете да гледате земя бе отворковци :) жалки паразитчета на обществото, лежите само на рентата на болните си баба и дядо, майка и баща и т.н.

Много сте отворени, все в чуждата паница гледате, че там по лесно изглеждат нещата.

Да ще си карат джиповете и ще си имат любовници и то по 2-3, защото само те знаят как са си ги изкарали тея пари,

а вие дето седите само по кафенетата и се чудите "в кой крачол да си го преместите" и се вайкате, че нямате пари, е ми няма и да имате!!!!!!!

Научете се да гледате във собствената си паница! И като нямате хабер от земеделие, не се обаждайте, че сте жалки! 

Като не ви отърва и си мислите, че сте нещо повече си вземайте земята и си я гледайте, че да ви видим вие за какво ще ревете :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP  

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 17:20 EET
Леко ей арендаторе, да не направиш някой инфаркт !
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 19:16 EET
георге не се пали толкова
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 19:18 EET
Не е арендатор , не виждаш ли , че е синче на някой арендатор , дето не знае закво става въпрос...
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 19:54 EET
Арендаторите: Бивши  по (документ) комунисти , къде ли не са ? В редица села --- с. Карапелит,с. Божурово, с.Житница , и др. ако се сещате пишете къдеса  измекярите.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 21:06 EET
много интересно как може хората по-горе изказали се да са толкова завистливи....това мили хейтъри са пари, които се полагат зем.производители от цяла европа и правителството няма право да ги лишава от тях...
а иначе евала на всеки, който успява в тази държава, защото това хич не е лесно.А за тези, които плюят- да отидат да си гледат сами земята и да ги заболи врата да гледат нагоре дали ще завали или не и дали ще успее да плати лизингите,препаратите,семената и т.н.

и мен ме е яд,че не съм арендатор, но не плюя!

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 22:06 EET
не сте за оплакване господа арендатори .хората са прави -та вие ходите на протест с най модерните трактори и най модерните си джипове .аз съм пчелар .на нас субсидии не се дават-но ние ви вършим работа с опрашването на вашите култури.колко от вас заплащат опрашването на вашата култура?даже имате наглоста да искате от насзаплащане.да не говорим за безразборното пръскане .имате си въртолети и си пръскате когато ви се иска .защо вие не се съобразявате снас? но държавата трябва .и нека който има вина да не му се изплащат никакви субсидии.та недко митев е един от тях .нокой може да го събори?не напразно народа е казал за милиони няма закони -за кокошка няма прошка.так7а че като искате не забравяйте че и вие имате задължения.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 23:01 EET
До 21.03.11 17:18
Ами ние ако си гледаме земята,Вие какво ще сте бе Г-да арендатори?Тез екстри джипове,любовници,екзотични екскурзии а?
Върнете се 20 години назад е и ?какво бяхте Вие?Цървули абсолютни.

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 23:04 EET
Балабанов,Стелияне,Петров Вие които окрадахте Златната Добруджа сте на протеста-нямате капка съвест.Нещастници.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 00:46 EET
Защо не се занимавате и вие със земеделие а приказвате купете си машини и си обработвайте земите.И да Ви се падне една - две сушеви години и да Ви видим какво ще правите.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 02:34 EET
ВСИЧКИ СТЕ ЗА РАЗТРЕЛ ВИЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ , ВСИЧКО ВИ Е КРАДЕНО ДОБРЕ ЧЕ НИ Е ТАКАВА ДЪРЖАВАТА ЧЕ ВИ ПОНАСЯ ,МАФИОТИ ТАКИВА.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 06:14 EET
Малките арендатори-до1000дка. плащат по-добра рента!
                                                    ФАКТ!!!!

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 06:26 EET
Големите арендатори се самозбравиха-джипове,екскурзии с ЛЮБОВНИЦИТЕ,частни параклиси-ив един момент забавиха се субсидиите,лизингът върви,банките чукат на вратата-айде протест! Защо няма нито един дребен земеделец на тоя протест? Смея да твърдя-моя арендатор е малък-но получавам много по-добра рента от прехвалените големи чифликчии! И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-МОЯ АРЕНДАТОР ГО Е СТРАХ ДА НЕ КАЖА  НА СЪСЕДИ И ПРИЯТЕЛИ КОЛКО РЕНТА МИ ПЛАЩА,ЧЕ ЩЕ ГО ЗАПАЛЯТ!!!!!
Само за уточнение-имам 21.5 дка земя,не съм едър собственник,че да съм привилигерован!!!

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 11:55 EET
ЕДИНСТВЕНАТА ГРЕШКА НА ТЕЗИ ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ Е ,ЧЕ НЕ СИ НАТИСКАТ ПАРЦАЛИТЕ ,А СА ТРЪГНА ЛИ ДА ПРОТЕСТИРАТ, А КОЛКОТО МЪРДАШ ПОВЕЧЕ ТИ ВЛИЗА
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 12:58 EET
Забележете с какво се занимават едрите арендатори по селата.Собственици на магазини,заведения кметове,Кога си вършат работата като кметове,все   са в отпуска селата им са потънали в боклуци а те са по нивите си и все се натискат да ги избират.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 14:59 EET
Арендаторите са най-големите крадци в България.Давали много рента!Дават колкото си искат.И за тях остават също колкото си искат.Договорите които подписваме са фиктивни.Имаме право на 30-35% от продукцията , но колко е тя никой не знае.Трябва договорите да са за определена сума,а колко ще остава за тях да зависи само от тях.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 15:08 EET

Да не би арендаторите ни в Генерал Тошево да играят с кмета, че така спокойни?

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 15:17 EET

Балабана по-добре ли беше в "Ленински зов"?

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 15:18 EET
АРЕНДАТОРИТЕ ИГРАЯТ СЪС ВСИЧКИ КМЕТОВЕ........
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 15:26 EET
Който я кара по "византийския" метод в селското стопанство, нищо хубаво не го чака....
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 15:42 EET
"Ленински зов" беше вестник на БКП
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 19:45 EET
Господа арендодатели спрете да ни обсъждате, когато вземахте по 50 лева рента и повече Ви беше добре и си мълчахте. По нова година, когато изкупихте половиният Кауфланд Ви беше много добре, а сега ни плюете. В момента нашата стачка не касае Вас, а касае неуредиците между нас и МЗХ.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 19:48 EET

Най-правилно е всеки тук да напише от кой арендатор по колко лева рента на декар е получил за изтеклата 2010 година. Тогава ще разберем, кой арендатор колко е загрижен за собствениците на земя, за личния си бизнес и за парите, които дава на политеческите партии по време на избори.

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 21:18 EET
Иван Иванов от Ген.Тошево -50лв.рента
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 21:22 EET
Време е държавата ,да обуздае тези грабители.
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 21:44 EET

Браво, добруджанци! Първият се престраши:

Иван Иванов от Генерал Тошево - 50 лв. /дка

НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 22:41 EET
соколово 75. балчишко 110 такива арендатори може всички да подкрепим .та не се намери един да ми отговори за отношението им към пчеларството.за опрашването и за пръскането .сигурен съм че никой няма да отговори защото трябва да дават а те искат само да вземат
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-22 @ 22:58 EET
можеш да си опрашиш оная работа с твоите пчели!
НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Автор: Anonymous да 2011-03-27 @ 22:08 EEST
Абе арендатора трябва да плаща 50/50 така е правилно за всяка по малка сума смърт за арендатора със закон.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди