изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:11 EET
ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА СЕ ОТЧЕТЕ ЗА 2010 ГОДИНА    
Ред и сигурностПрез 2010 г. в Добричка област са образувани три досъдебни производства, свързани с изпиране на пари, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова, позовавайки се на годишния отчет.

Той показва, че са наблюдавани пет досъдебни производства  за престъпления, извършени от служители на МВР. В два от случаите става дума за  корупция, в останалите - за прояви на полицейско насилие. Регистрирани са 4 досъдебни производства, свързани с разследването на организирани престъпни групи. По едно от тях обвиняемите са 12. 9 от подсъдимите имат осъдителни присъди, а за останалите трима делото е все още в Окръжния съд.
През 2010 г. са наблюдавани 35 досъдебни производства, свързани с корупционни престъпления и други 3 за пране на пари. Разследванията за престъпления против паричната и кредитна системи-изготвяне, прокарване в обръщение и използване на неистински и преправени парични знаци и кредитни карти, са били 24. В съдебния район са били наблюдавани 16 производства за престъпления, свързани със злоупотреби със средства от Европейския съюз. До края на годината са приключени 12 от тях. Образувани са и 135 досъдебни производства, свързани с данъчни престъпления, като новообразуваните през 2010 г. са били 92.
Държавните обвинители са поискали 5 европейски заповеди за арест от своите колеги в ЕС, но до края на м.г. нито едно от исканията им не е удовлетворено. 10 са  изпълнени ЕЗА от наша страна.
По 7623 преписки са работили окръжните прокурори в Добрич през м.г., сочи още годишният отчет. Общият брой на решените в региона преписки възлиза на 3245.
През 2010 г. прокурорите при ОП-Добрич са участвали в общо 586 заседания по административни дела - 55 първоинстанционни дела и 478 касационни дела съгласно изискването на закона.


 


Сходни връзки

ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА СЕ ОТЧЕТЕ ЗА 2010 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди