изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:19 EEST
ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА ЩЕ СЛЕДЯТ ЗА ПРОДАЖБА НА ОПАСНИ СТОКИ И ХРАНИ    
НовиниЖалба от бащата на първокласник се получи в редакцията относно продажбата на опасни стоки в търговски обект в стола на добричко училище.

Тя е адресирана и до Регионалния инспекторат по образование и Комисията за защита на потребителите. В нея Николай Маринов обяснява, че на 17 март синът му, който е първокласник в СОУ „Любен Каравелов” е купил от столовата в училището лазерна показалка – ключодържател с пет накрайника и три батерии. Тя се продавала в комплект с детско фенерче за еднократна употреба – с несменяеми батерии. Стойността им била 2 лева. Един от накрайниците на лазерната показалка при задействане изобразявал ръка с изпънат среден пръст. „Самият лазер може да доведе до нараняване на зрителния апарат, а децата не предполагат и не са предупредени за тази опасност”, пише в жалбата си родителят. И добавя, че на опаковката липсват указания за употреба на български език, както и предупреждения към потребителите за опасността за здравето при директно попадане на лъча в очите им или неговото огледално отражение. Тоци вид стока е забранена за продажба на деца, а в комбинация с циничното изображение при задействане, е престъпно отношение към всички учащи и не води до тяхното добро възпитание, уронва моралните им ценности, които се предполага, че трябва да притежават, казва в жалбата си Николай Маринов. Той настоява да се извърши проверка, да се предприемат необходимите мерки и да се потърси отговорност от съответните длъжностни лица и фирмата, която експлоатира търговския обект.    
НДТ потърси за коментар началникът на РИО в Добрич Петър Петров. Той обясни, че вчера е извършена проверка по подадения сигнал. Според стокова разписка, в търговския обект е имало такава стока, н тя е била разпродадена и при проверката не е имало наличност. Решено е да се направят предписания до директорите на всички училища в областта да внимават какво се продава на територията на учебните заведения и, ако има опасни материали или храни, да сигнализират РЗИ, за да се действа  своевременно, добави още П. Петров.
 


Сходни връзки

ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА ЩЕ СЛЕДЯТ ЗА ПРОДАЖБА НА ОПАСНИ СТОКИ И ХРАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди