изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:29 EEST
ЗУБАРЕВ ВЗЕ ЛЪВСКИЯ ПАЙ ОТ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР НА АЛБЕНА В ШВЕЙЦАРИЯ    
СпортУкраинският гросмайстор Александър Зубарев триумфира в първия международен турнир по шахмат на Албена в швейцарския курорт Анзер, съобщи организаторът Живко Димитров.

Надпреварата бе с награден фонд 15 000 швейцарски франка. Участие в нея взеха елитни шахматисти от 8 държави - България, Русия, Украйна, Македония, Италия, Франция, Швейцария и Германия. 
Победителят завърши с 5 точки, като със същия актив на второ и трето място останаха родните ни гросмайстори Кирил Георгиев и Борис Чаталбашев. На половин точка зад тях завърши Киприян Бербатов. С по 4,5 точки приключиха гросмайсторите Евгени Романов от Русия и Васил Спасов от България. Седми остана 36-годишният гросмайстор Владимир Георгиев, който е роден в Добрич, но от 9 години се състезава за Македония.
“Получи се много оспорван и силен турнир. За това говорят и резултатите. Шампионът получи 3000 швейцарски франка, а неговите подгласници прибраха съответно по 2000 и 1500. Четвъртият в таблицата получи 1000 швейц. франка, като парични награди имаше до 12-ата позиция. Имаше голям интерес от страна на медиите в Западна Европа и най-вече от местните издания. Получихме висока оценка за силния турнир, а това за нас е най-голямото признание за положените усилия. През лятото в Албена ще организираме голям турнир по шахмат с награден фонд 40 000 евро, а над 500 деца ще участват в шахматна академия. Курортът ще бъде домакин и на републиканско първенство, както и на европейски шампионати във всички възрастови групи при децата” - заяви пред репортер на НДТ Живко Димитров.


 


Сходни връзки

ЗУБАРЕВ ВЗЕ ЛЪВСКИЯ ПАЙ ОТ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР НА АЛБЕНА В ШВЕЙЦАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди