изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:24 EET
Либийски служители показаха на журналисти 18 обгорели тела    
По света  Либийски служители заведоха рано тази сутрин журналисти в болница в Триполи и им показаха овъглените тела на 18 военни и цивилни, убити при въздушните нападения на западнанта коалиция през нощта, предаде Ройтерс. Самолети на коалицията нанесоха въздушни удари в Либия за пета нощ, но досега не успяват да попречат на обстрела от танковете на Муамар Кадафи срещу градове, контролирани от бунтовниците, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.


Международната коалиция вече наложи забранената за полети зона над Либия, съгласно резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН.

Приближени на Муамар Кадафи са установили контакти с американското правителство, за да потърсят изход от кризата в Либия. Това съобщи съветникът на президента Барак Обама Денис МакДоноу, цитиран от Франс прес и БТА.
"Не бих се изненадал, ако някои, под силен натиск, са направили опит за установяване на контакти, търсейки вратички за изход. Няма обаче да навлизам в подробности", каза пред телевизия Ем Ес Ен Би Си МакДоноу, който е заместник на президентския съветник по националната сигурност.

Висш американски служител каза пред АФП, че през последните дни няколко либийски представители са потърсили контакти с Държавния департамент. Сред тях били министърът на външните работи Муса Куса и Абдула Сенуси, зет на Кадафи и ръководител на една от разузнавателните служби.
Държавният секретар Хилари Клинтън каза на 19 март, когато започнаха въздушните удари срещу Либия, че ще има дезертьори от лагера на Кадафи. Вчера тя каза, че приближени на либийския диктатор са потърсили контакти в чужбина, за да търсят изход от конфликта.
Министърът на отбраната Робърт Гейтс допусна вчера, че приближени Кадафи ще продължат да дезертират от неговия лагер, добавя АФП. http://dnes.dir.bg

ВОЙНАТА В ЛИБИЯ - ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО

 


Сходни връзки

Либийски служители показаха на журналисти 18 обгорели тела | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди