изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:55 EET
Държавата си поиска три от царските дворци    
НовиниДържавата поиска да й бъдат върнати три от царските дворци - Царска Бистрица, Ситняково и Враня, като претендира за 110 000 лева за годините на ползването им. Исковите молби внася днес адвокатска кантора, упълномощена от министерството на регионалното развитие и благоустройството, предаде БТА. Според адвокат Ирен Савова неправомерно на наследниците на Цар Фердинанд са върнати трите имота

Исковете са към седем наследници, сред които Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза. Ответник по делото за Враня освен наследниците ще е и Столична община.

Връщането на трите двореца и земята към тях е станало преди години. За възстановяването на собствеността на наследниците на Царска Бистрица и Ситняково подпис е положен от областния управител на София, а за Враня от тогавашния кмет Стефан Софиянски. Исковете на адвокатите са три, за всеки имот поотделно.

Според юристите към двореца Бистрица има и земя от около 200 декара, а към двореца Враня - над 990 декара. Само за двореца Ситняково претенцията е за сградния фонд, тъй като земята там е общинска. С исковете до Софийския окръжен и Софийския градски съд ще се иска да бъдат обявени за нищожни документи, с които наследниците на Цар Фердинанд са въведени във владение.

Материалите по трите дела са 25 тома. Делата ще бъдат насрочвани, след като всеки един от ответниците бъде уведомен и получи материалите. Голяма част от наследниците обаче живеят в чужбина.

На 11 март Пловдивският апелативен съд потвърди решението на окръжните магистрати, с което беше отхвърлен искът на Сакскобургготски и сестра му за възстановяване собствеността на двореца "Кричим" и ниви от 371,5 дка.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Държавата си поиска три от царските дворци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди