изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:21 EEST
ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА НАЙ-СЛАДКОТО ИЗЛОЖЕНИЕ    
Икономика

„Пчеломания” се откри днес при небивал интерес от участници и посетители. Слави Йорданов е обявен за Пчелар на годината. От вчера Добрич е домакин на най-сладкото изложение „Пчеломания”, което се организира за осми път от „Добрички панаир”. Във форума тази година участват 45 фирми от страната и чужбина.



Те представят пчелни продукти и производи; пчеларски инвентар; преработващо пчеларско оборудване; восъчни основи; апитерапия; микролаборатории за окачествяване; ветеринарни препарати; лицензирани майкопроизводители и специализирана литература.

Изложението започна с изпълнения на младите изпълнители от представителна фолклорна танцова студия „Добруджа” с главен художествен ръководител. Гости на откриването му бяха заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, председателят на Общинския съвет в Добрич Иван Мандев, зам.-областният управител Тодор Георгиев, заместник-кметът на Добрич Иван Колев, съветникът на председателя на Сметната палата Радослав Иванов, председателят на националната браншова организация "Български пчеларски съюз" Ганчо Ганев, Мариян Димитров – мениджър на „Вигимед”.

Лентата на изложението бе прерязана от зам.-министър Боянова и изпълнителния директор на "Добрички панаир" Звезделина Иванова.

След като разгледаха представените на щандовете на участниците продукти, свързани с пчеларството, гостите наградиха най-добрите творби, участвали в тазгодишното издание на конкурса „Медът – сладкото злато на Добруджа”. В него тази година участваха над 350 творби на млади художници от Добрич и областта. За доброто настроение на гостите, децата, родителите, учителите се погрижиха възпитаниците от ІІІ група на ЦДГ №9 „Пчеличка” със своя танц „Цветя и пчелички” и песни, посветени на пчелите и пролетта.

Зам.-министър Боянова участва в дискусия за Общата селскостопанска политика и бъдещето на Програмата за развитие на селските райони, както и за проблемите на пчеларството.

Вчера стана известно, че тазгодишният носител на приза „Пчелар на годината” е за Слави Йорданов, който отглежда 200 пчелни семейства в района на село Камен. За тях се грижат основно двамата със съпругата му, помагат и децата им, които са студенти. Слави Йорданов работи като шофьор в „Бърза помощ”. През миналата година е произвел около 9 тона мед, който реализира основно на вътрешния пазар. НДТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА НАЙ-СЛАДКОТО ИЗЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди