изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:14 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ НА РАБОТНИ СРЕЩИ В ЧЕХИЯ И ПОЛША    
НовиниГрупа от четирима ученици от Професионална гимназия по Ветеринарна медицина „Проф. д-р Г. Павлов” в Добрич ще участват в две европейски образователни работни срещи, финансирани по програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Коменски”.

Седмата работна среща по проект „Гордост и предразсъдъци- да преодолеем стереотипите” ще се проведе от 25 до 31 март в Прага, Чехия. Домакин на събитието е частната пражка гимназия Škola mezinárodních a veřejných vztahů. В него ще участват учители и ученици от България, Белгия, Полша, Румъния, Словения, Турция и Швеция. Там добричките гимназисти ще покажат филм за професията на ветеринарните специалисти в България, презентации за срещите им с успешни в професионалната им кариера ветеринари, и честването на професионалните празници, презентации от образователни дейности и викторини.  Участниците ще бъдат приветствани от кмета на град Прага, ще посетят и Академията по международни отношения, част от която е училището-домакин.
От 27 март до 2 април в град Ченстохова, Полша, ще се проведе петата работна среща по проект „Четене и насърчаване на грамотността с ИКТ”. В проекта участват училища от България, Германия, Италия, Испания, Португалия, Турция и Франция. Там добричките ученици ще покажат презентации относно проведените литературни конкурси в училище: „Аз съм грамотен” и за най-добро стихотворение, есе и легенда; карикатури на тема: "Бъдещето на нашата училищна библиотека"; на български писатели; творби на ученици от училището, които ще бъдат отпечатани в книга, плакат с проведените дейности по проекта.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ НА РАБОТНИ СРЕЩИ В ЧЕХИЯ И ПОЛША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди