изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:33 EET
Левицата поиска оставката на кабинета    
ПолитикаДнес повече от всякога имаме основание да кажем, че правителството се провали и ще продължи да завлича България към блатото, като вероятността за изплуване е правопропорционална на оставането на това правителство. Това каза депутатът Ангел Найденов в декларация от името на ПГ на Коалиция за България, предаде Агенция „Фокус”. „Решението е едно - оставка на правителството”, заяви Найденов.

Депутатът посочи, че от средата на миналата година от БСП многократно са предупреждавали за влошаването на социално икономическата ситуация в страната. Настоявахме за активни мерки. По думите му правителството е налагало добре режисирани пиар акции.
Върнаха се мрачните времена на борбата за оцеляване, заяви Найденов. Той посочи, че материалното положение на българите е по-зле от предишната година и това е най-високият дял на хората за последните няколко години. По данни на НСИ – около 80% от средния месечен доход от 308 лв. при необходими 600 лв., отива основно за стоки и услуги, от които зависи – храна, поддръжка на жилище, ел. eнергия.

Още по-драматично е положението при най-бедните българи - хората с доходи около 240 лв. на месец. С декларацията си Коалиция за България призова към участие в утрешния протест на левицата, който ще се проведе в центъра на София.

Строителите на съвременна България, както обичате да се изразявате, са много, но БСП не е сред тях. Това каза в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ Иван Вълков, цитиран от „Фокус”.
„Всички видяхме резултатите от вашето управление. Обещахте ни „Тракия”, но не я направихте, обещахте „Люлин”, не я направихте, обещахте ни завършени „Струма” и „Марица”, няма ги и тях”, посочи Вълков.

В декларацията ГЕРБ цитира думите на Найденов от предходния петъчен парламентарен контрол – на българите не им трябват магистрали, трябват им цървули. Вълков изтъкна, че ГЕРБ стоят зад обещанията си и посочи, че строят 116 км. магистрали.
„Спрете да лъжете хората, че са бедни, защото се строи инфраструктура”, посочи Вълков. Той се обърна към левицата с думите: достатъчно време имахте, за да попречите на развитието на България.

Вчера в Брюксел в изказване пред журналисти по повод присъединяването на страната към Пакта за еврото премиерът Бойко Борисов попита "протестът храни ли".
Да приемем, че днес всички протестираме - утре кой ще ни нахрани, откъде ще се изкарат тези пари; затова Европа е дясна - защото винаги е била мотор и е генерирала иновации, производителност, по-добрият живот е следствие на това, а не заради социални отстъпки и протести, коментира премиерът. http://dnes.dir.bg/

 

 


Сходни връзки

Левицата поиска оставката на кабинета | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Левицата поиска оставката на кабинета
Автор: Anonymous да 2011-03-26 @ 16:00 EET
Искам  от  БСП  да  ми  върнат  парите  /  за  2  апартамента/,които    ДСК  не ми  даде  през  1996 г! Не  е  ли  време  да  се  направи  референдум  за  забрана  на  БСП?Да  им се  конфискува   краденото  и да  се  увеличат  пенсиите  и  подпомогнат  социално  слабите!  Имате  ли  и  друго  предложение?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди