изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:43 EEST
Борисов: Сгреших, че съставих правителство    
ПолитикаСгреших, че преди година и половина съставих правителство, а трябваше да оставя БСП и компания да решава проблемите, които сама създаде. Това заяви във Варна министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от „Фокус”. Той коментира, че събралите се на днешния митинг на БСП, представляват целия електорат на левицата.

Ако БСП бяха направили кабинет, щяха да им лъснат всичките лъжи – нито можеха да вдигнат пенсии, нито заплати, защото ги заварихме с над половин милиард лева дефицит. Лъжат хората по безогледен начин с твърденията за 200 000 нови работни места. Къде ще откриеш толкова? И трите енергийни проекта да бяха тръгнали едновременно, което нямаше как да стане – пак не могат да се открият толкова работни места, каза още Борисов. Съжалявам, че не ги оставих да се удавят докрай. Щяхме да се удавим всички и да станем държава като Ирландия, Португалия или Гърция, но тогава щях да дойда на власт с 90% и нямаше да има опозиция. Направих го в името на държавата, но те не заслужават да има такава съдба, добави още Борисов, цитиран от БГНЕС.

По отношение на АЕЦ „Белене” Бойко Борисов отбеляза, че следващата седмица най-вероятно ще бъде подписан тримесечен мораториум с руската страна, по време на който ще трябва да бъдат решени всички спорни въпроси относно финансирането и изграждането на атомната електроцентрала.

В момента водим битка за автомагистрала „Хемус” и правим всичко възможно тя да бъде включена в европейските оперативни програми след 2014 година, съобщи премиерът. По думите му, ако автомагистрала „Хемус” не бъде изградена до десет години, Варна ще бъде откъсната от света и това значително ще забави нейното икономическо развитие. Бойко Борисов посочи, че с изграждането на пътната инфраструктура в южната част на българското Черноморие, Бургас и пристанищата наоколо ще отклонят към себе си значително повече товари. Премиерът подчерта, че никое от предишните правителства не е правило опит да включи автомагистрала „Хемус” за оперативно финансиране от Европейския съюз.

Бойко Борисов потвърди, че цената на автомагистрала „Хемус” – жизненоважна за Северна България – е около 3 милиарда лева. „Тези пари могат да бъдат предоставени само от Европейския съюз, тъй като държавният бюджет в момента не разполага с такъв финансов ресурс. Аз ви гарантирам, че ако до 2014 година автомагистралата влезе по европейска програма, след пет – шест години тя ще бъде напълно изградена”, изтъкна още министър-председателят.

Бойко Борисов откри реновираната онкоболница във Варна. В нея за последните години са вложени над 6,5 милиона лева. Тя е третият по големина специализиран център за лечение на онкологични заболявания в страната и обслужва пациенти от цяла Североизточна България, които са до десет хиляди годишно. „Абсурд е, че тази болница е била извадена от програмите на Европейския съюз, но това е един от поредните абсурди, които заварихме от старото управление”, каза Бойко Борисов.  По време на посещението си във Варна премиерът присъства и на освещаването на 20 нови автобуса за градския транспор. dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Сгреших, че съставих правителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди