изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:30 EEST
Мозер сдаде политиката    
Политика

 Анастасия Мозер официално се оттегли от политиката след 20 години лидерство начело на земеделския съюз. Това стана вчера на втория редовен конгрес на партия “Обединени земеделци”. Време е да предам щафетата на младите”, каза Мозер в кратко слово пред делегатите и им посочи своя фаворит за нов лидер - евродепутата Петя Ставрева. Вчера тя бе избрана като единствен кандидат за шефския пост.



Това обаче не се размина без обичайните за земеделските конференции скандали. Малко след като разчувствани делегати изпроводиха Мозер с букети цветя, сантименталната атмосфера бе развалена от бунт на представители от няколко организации, които не били допуснати до гласуването.

“Демокрация или цензура, у-у-у-у”, викаха недоволстващите от Русе, Видин, Ямбол, Добрич, Монтана, Варна и вееха зелени и оранжеви знамена. Част от недоволните не подкрепят Петя Ставрева за лидер и гравитират около депутата Венцислав Върбанов, от когото организацията сне доверието си преди няколко седмици. Причината е, че Върбанов се включи в групата на подкрепящите правителството независими депутати, а партията на Мозер като част от Синята коалиция го критикува и сне доверието си от вицепремиера Цветан Цветанов.

Напрежението все пак бе туширано, а част от делегатите – допуснати. Така изборът бе проведен. Именно към бунтарите се обърна Мозер в прощалното си слово към конгреса:

“Не се поддавайте на манипулации и провокации. Не слушайте онези, които искат да предадете организацията за няколко сребърника. Да не стане като в приказката “Дали му медал не за заслуга, а за слуга”, предупреди тя.

Самата Мозер бе номинирана за лидер отново, но си направи отвод. Вероятно тя ще замине окончателно в САЩ.

“Много липсвате на политическия дебат, г-жо Мозер. Вашият ясен и литературен език бе заменен от една пошла политическа реч”, поласка я на изпроводяк лидерът на ДСБ Иван Костов, който гостува на конгреса. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Мозер сдаде политиката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди