изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:18 EET
В ДОБРИЧ СТОТИЦИ ШОФЬОРИ ОТНОВО КАЗАХА МОЩНО “НЕ!” НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА    
Общество

 Организаторите пред НДТ:

* Целта е правителството да работи за нас, а не да бъде свалено

* Пълна мистерия е образуването на цената на горивото

* И децата знаят за разликата в качеството на горивото, което се продава в България

* Реалните цени са: 2 лева за бензин, 2.15 – за дизел, и 80 ст. за газ  



 

Хиляди шофьори в цялата страна и стотици в Добрич днес отново протестираха срещу високите цени на горивата. 

В третия автомобилен поход се включиха 450 коли. Недоволните граждани подкараха личните си автомобили с развети трибагреници. Протестиращи развяха и зеленото опълченско знаме с надпис “Свобода или смърт”. Колите се движеха бавно, с натиснати клаксони и стикери – символ на протеста.

 

 

В ранния следобед те отново се събраха до “Вторични суровини”, преминаха по булевард "Добруджа", стигнаха до обръщалото на изхода на Добрич за Балчик и се върнаха обратно. Болшинството от протестиращите бяха млади хора, които мощно казаха “Не!” на нереално високите цени на горивата. Този път водачите бойкотираха бензиностанциите и не зареждаха от скъпото гориво, както правиха това при първите две акции.

Координатор на протеста бе 26-годишният Мариян Йорданов, а в организацията на автомобилните походи из града до момента са участвали близо 20 души.

“Всичко започна във Фейсбук. Първоначално там изразихме нашето недоволство от скъпото гориво. След това с Николай Радев решихме да направим нещо, защото срещнахме голяма подкрепа в интернет. Проучих форума за националния протест и видях, че има организация за отделните градове. Създадохме организация за първия протест в Добрич и очаквахме близо 50 водачи, но дойдоха стотици. Така вече трета седмица срещаме голяма подкрепа и всичко протича по план. Тази седмица искахме да блокираме изходите на Добрич за 2 часа, но не получихме разрешение от общината”, заяви в редакцията на НДТ Мариян Йорданов. Той добави, че протестите ще продължат докато има реакция отстрана на правителството.

“Покрай обстановката в Либия и Япония се омаловажават вътрешните проблеми. Пълна мистерия е образуването на цената на горивата. Според мен литър бензин трябва да струва 2 лева, дизела трябва да падне до 2.10-2.15 лв, а газта до 80 стотинки. Да не говорим за качеството на горивото, защото и децата знаят, че има огромна разлика между българското гориво и това, което зареждаме в чужбина. От КЗК съобщиха, че ще им отнеме 1 година, за да проверят дали има картел на пазара на горива и да разберат как става ценообразуването. Това ще бъде гибелно за българския народ”, смята Йорданов.

Преди седмица младият мъж изрече култовата реплика към премира Бойко Борисов, че българският народ не яде магистрали и асфалт Лидерът на БСП Сергей Станишев копира неговото изказване по време на съботния протест на червените. По този повод Мариян Йорданов заяви, че се дистанцират от политиците и че целта на недоволстващите е правителството да работи за тях, а не да бъде свалено.    

НДТ

 

 

 

 

Хиляди протестиращи блокираха страната

 

Протестиращите шофьори поеха към НС

 

Протестиращи срещу високите цени на горивата, заявиха, че ще блокират изходите на столицата

 

ПРОТЕСТ В ДОБРИЧ

УТРЕ ЩЕ НИ ЗНАЯТ КАТО НАРОД ИЗЧЕЗНАЛ МЕЖДУ ТРИ МОРЕТА

И ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА. МЛАДЕЖИТЕ БЯХА МНОЗИНСТВО

ШОФЬОРИ НА ТИРОВЕ БРОИХА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗА ГОРИВО

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ФЕРМЕРИ ВЛЯЗОХА С ТРАКТОРИ В ДОБРИЧ

ПОДКРЕПА ЗА ПРОТЕСТА


НАЙ-ТЪЖНАТА ПРОЛЕТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ

 

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ СТОТИЦИ ШОФЬОРИ ОТНОВО КАЗАХА МОЩНО “НЕ!” НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди