изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:40 EEST
Бунтовниците превзеха родния град на Кадафи    
По света

Либийските бунтовници са превзели град Сирт - родното място на Муамар Кадафи, съобщи Ройтерс. Засега няма потвърждение на тези твърдения от независим източник, посочва агенцията, цитирана от БТА. Сирт, който се намира приблизително по средата на крайбрежния път от Бенгази за Триполи, е единственото сериозно препятствие пред бунтовниците в похода им към столицата, посочва Асошиейтед прес.



Въоръжени отряди на либийската опозиция продължават да се придвижват на запад без да срещат реална съпротива от страна на подразделенията на лоялните на Муамар Кадафи въоръжени сили, съобщават информационните агенции. Вчера практически без боеве бунтовниците завзеха пет града в източната част на Либия, в това число основните петролни комплекси в страната, след като правителствените части се оттеглиха от позициите си, предаде ИТАР-ТАСС.
Бунтовниците се опитват да достигнат обсадения град Мисрата, около който се водят интензивни боеве.

Настъплението на бунтовниците се развива с подкрепата на авиацията на страните, участващи в операцията "Зора на Одисеята". Изтребители на коалицията системно унищожават бронираните части на правителствената армия.
С настъпването на вечерта вчера авиацията на коалицията поднови въздушните удари срещу Сирт и Триполи, съобщи Ройтерс. Според очевидци по пътя от Сирт към Триполи са се образували колони от бежанци и военни конвои. http://dnes.dir.bg

ВОЙНАТА В ЛИБИЯ - ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО

 


Сходни връзки

Бунтовниците превзеха родния град на Кадафи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди