изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:04 EEST
Спанак срещу диабет    
Здраве Ежедневната консумация на спанак и други зеленолистни зеленчуци намаляват риска от диабет тип 2, твърдят учените. Ново обширно изследване, посветено на консумацията на плодове и зеленчуци и тяхното въздействие върху захарния диабет от тип 2, е публикувано в изданието British Medical Journal, цитирано от агенция БТА.


Учените са установили, че хората, които консумират дневно по 150 грама спанак и други зеленолистни зеленчуци, намаляват с 14% вероятността да развият диабет спрямо тези, които консумират само 20 грама.
Начинът на темична обработка на спанака обаче може значително да намали здравословния му ефект. Правилно приготвен, той трябва да запази високото си съдържание на антиоксиданти, които предпазват организма от свободните радикали.
Спанакът съдържа и магнезий, който дава зеления му цвят, припомня actualno.com. По всяко вероятност този химичен елемент способства за активизирането на инсулина, хормон, който контролира нивата на гликогена в кръвта.
За да се храним здравословно, диетолозите продължават да съветват да включим в менюто си най-малко пет дневни порции плодове и зеленчуци, сред които достойно място да заема и спанакът. http://zdrave.log.bg/

11 супер храни за кожата ти

СПАНАКЪТ МОЖЕ ДА ИЗГЛЕЖДА КАТО ГРОЗДЕ, А БЯЛОТО ВИНО ДА СЕ ЯДЕ

Здрави нерви с витамин В1

БАНИЦА СЪС СПАНАК

Всички рецепти с коприва на едно място

Вашето число според Линда Гудман

Най-добрите готварски рецепти за Великден

БРАЗИЛСКА ДИЕТА

10-те най-полезни храни

 


Сходни връзки

Спанак срещу диабет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди