изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:07 EEST
КМЕТОВЕ ОТ НОРВЕГИЯ ПРИСТИГАТ В ДОБРИЧ    
НовиниКметове и общински експерти от Норвегия ще посетят от днес до 31 март Варна, Добрич, Бургас и Несебър по проект на Асоциацията на българските черноморски общини, съобщиха от кметството в Добрич.

 Проектът “Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на черноморските общини” е финансиран от Българо-Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България и Румъния.
Групата от Норвегия ще бъде в Добрич днес, за да бъде представена пилотната сграда по проекта – тази на детска ясла №2 “Радост”.
Детското заведение е изцяло обновено, извършено е обследване за енергийна ефективност на сградата, подменени са старата дограма, осветителните тела. Направена е хидроизолация на покрива, монтирана е соларна инсталация, преоборудван е и е  газифициран кухненския блок. Стойността на дейностите възлиза на 80 000 лева, от които 50 % са съфинансиране от община Добрич.
По време на посещението си в Добрич гостите ще посетят и други реновирани обекти, за да се запознаят с дейността на общината в сферата на енергийната ефективност. Целта на норвежкия проект е да подпомогне българските общини в развитието на сградния им фонд с цел постигане на по-висок стандарт по отношение на енергийната ефективност. Проектът цели и повишаване на административния капацитет на общините в резултат на сътрудничеството между норвежки и български експерти по енергийно планиране и енергийна ефективност. На 30 март във Варна ще се проведе заключителна работна среща на тема: „Енергийно саниране на общински сгради – предизвикателства, решения, добри практики и следващи стъпки“. В срещата ще участват и представители на Община град Добрич.
 


Сходни връзки

КМЕТОВЕ ОТ НОРВЕГИЯ ПРИСТИГАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди