изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:43 EEST
Кадафи призова офанзивата да спре и я сравни с походите на Хитлер    
По света

Муамар Кадафи призова Запада да сложи край на "варварската офанзива", а според дипломати Лондон, Париж и Вашингтон са готови да му предоставят имунитет срещу съдебно преследване при определени условия. Кадафи нарече операцията срещу Либия - "варварска и несправедлива офанзива" в изявление, публикувано от либийската информационна агенция Джана, предаде БТА. В обръщение към контактната група за Либия, която се събира днес в Лондон, либийският лидер сравни настъплението с военните походи на Хитлер в Европа, предаде АФП.



"Оставете Либия на либийците. Водите операция за изтребление на народ, който не е застрашен, и за унищожаване на страна, която се развива", допълва Кадафи.

Около 40 страни се очаква да участват в първото съвещание в Лондон на т.нар. контактна група за Либия, натоварена с политическото ръководство на международната операция (чиято военна мисия е вече под командването на НАТО) и подготвянето на етапа "след Кадафи". Форумът е по инициатива на британското правителство и в него ще участват външните министри на страните, участващи в операцията - сред тях и Николай Младенов.

Великобритания, Франция и САЩ са готови да предоставят на Муамар Кадафи имунитет срещу съдебно преследване, ако той се откаже от властта и напусне Либия, съобщиха дипломатически източници в Лондон няколко часа преди началото на конференцията, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от "Фокус".

Международните сили използват не само оръжия, но и пускат от въздуха пропагандни позиви с цел да отслабят бойния дух на армията на Муамар Кадафи, предаде АП. Посланието гласи: "Не се подчинявайте на заповедите на Кадафи, спрете да се биете, отидете вкъщи при семействата си".
От американски самолет, специализиран за извършване на психологически операции, се предават радио и телевизионни пропагандни призиви по либийските военни честоти. Източниците съобщават, че пропагандата се води на арабски и на английски език и приканва хората да прекратят военните действия и да се разоръжат.

По-рано днес в обръщение към нацията президентът на САЩ Барак Обама защити операцията в Либия, като заяви, че действията на коалиционните сили са спрели настъплението на Муамар Кадафи срещу бунтовниците и са предотвратили касапница. http://dnes.dir.bg

ВОЙНАТА В ЛИБИЯ - ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ НА ЕДНО МЯСТО 

 


Сходни връзки

Кадафи призова офанзивата да спре и я сравни с походите на Хитлер | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кадафи призова офанзивата да спре и я сравни с походите на Хитлер
Автор: Anonymous да 2011-03-29 @ 14:44 EEST

Кадафи може да е диктатор, обаче това което се прави в Либия е неправилно. Утре ще ви го направят същото в Странджа и Родопи. И тогава ще е друга песента, ама ... Мюсюлманство и демокрация са две различни неща. "Новата демокрация" в Либия ще е същата работа като стария режим.

Разбира се човек сам избира на кого да е слуга и дали въобще да живее като слуга... Как беше онова: "Мирна главица, сабя не я сече!"... Ама ако всички бяха "умни главици" този свят как щеше да се развива напред? :-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди