изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:24 EEST
БЕЗ ДА НИ ПИТАТ: 1,5 млн. лв. на месец ще ни струва фрегата "Дръзки" в Либия    
Политика Около 1,5 милиона лева на месец ще струва участието на фрегата „Дръзки" в мисията на НАТО в Либия. Това съобщи военният министър Аню Ангелов. Утре се очаква Министерският съвет да реши дали българската фрегата ще участва в мироопазващата мисия на Алианса за налагане въоръжено ембарго на режима на либийския лидер Муамар Кадафи. Според министър Ангелов ако бъдат изпратени български моряци там, рискът да влязат в реални бойни действия е много нисък.

Аню Ангелов: Единствено военната експертиза може да каже кога те ще бъдат напълно готови. Но фрегатата ще бъде изпратена само при условие, че тя е напълно готова за участие в тази мисия. Друго участие в рамките на трите операции на НАТО засега не предвиждаме. Аз съм поставил задача да бъде готова на 15 април, но фрегата в момента поддържа готовност от 180 дни, ако се касае за участие в операции на НАТО. Операцията по наши разчети и по опита, който имаме, ориентировъчно разходите за месец са около 1,5 милиона. Екипажът на „Дръзки" е до 160 души. Министерството на отбраната ще осигури всичко необходимо, включително и някои аварийни ремонти по време на операцията и преди нея, и след нея. Ще направим договори за участие в мисии и операции. Ще направим всичко възможно тя да замине така, както трябва. Рискът се оценява като нисък. Все пак това е икономическа блокада. Те няма да влизат в преки бойни действия, с изключение ако се наложи за самоотбрана. На борда ще има тюлени, военни полицаи, както и съответна апаратура за проверка на кораба - какво пренася, документи".

В същото време Аню Ангелов продължи контраатаката срещу президента Георги Първанов, който разкритикува правителството и министъра, че през последните месеци подценяват заплахите за сигурността, особено що се отнася до рисковете в нашия и в съседни региони. Обвинението беше публикувано в статия в личната страница на Първанов във Facebook.

Вчера вечерта Ангелов публикува отговор на страницата на военното министерство в интернет. В обширната статия, той пита дали това е официална позиция на Първанов като върховен главнокомандващ или "на формацията АБВ".

Запитан има ли реакция от страна на натовските партньори на България по позициите на върховния главнокомандващ Георги Първанов, министър Ангелов заяви: "Единствената ми надежда е да не четат Facebook.

http://dariknews.bg/

 


Сходни връзки

БЕЗ ДА НИ ПИТАТ: 1,5 млн. лв. на месец ще ни струва фрегата "Дръзки" в Либия | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЕЗ ДА НИ ПИТАТ: 1,5 млн. лв. на месец ще ни струва фрегата "Дръзки" в Либия
Автор: Anonymous да 2011-03-29 @ 15:26 EEST
Ние ракия нямаме, те хляб ще ми дават!!!!! Ха,Ха, Ха,
БЕЗ ДА НИ ПИТАТ: 1,5 млн. лв. на месец ще ни струва фрегата "Дръзки" в Либия
Автор: Anonymous да 2011-03-29 @ 18:28 EEST
Хаха... Ние нашата си морска граница защитихме, пък отиваме хората да оправяме... БРАВО! Оправители! :-)))
БЕЗ ДА НИ ПИТАТ: 1,5 млн. лв. на месец ще ни струва фрегата "Дръзки" в Либия
Автор: Anonymous да 2011-03-29 @ 22:00 EEST
Въй,пък тоз от къде го изкопаха?Неприятна физиономия.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди