изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:12 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ХИПЕРМАРКЕТ НА LIDL    
Празници

   Общинският съвет на гр. Добрич реши да продаде на конкурс общински имот за изграждане на хипермаркет, интересът е от „Лидл”

Промени в Наредбата за определяна на местните такси и цени на услуги приеха общинските съветници на проведената вчера сесия на Общинския съвет в Добрич. Те приеха диференцирани цени за ползване на търговски маси на Централен кооперативен пазар за извършване на търговска дейност с плодове и зеленчуци, като таксата за маса от



 

1 кв. метър става 5 лева на ден и 70 лева на месец, а за маса от 2 кв. м – 8 лева на ден и 120 лева на месец. За осъществяване на търговска дейност с промишлени стоки на територията на Центъра за базарна търговия по бул. „Русия” таксите също са диференцирани и са 2 лева на ден и по 30 и 50 лева на месец за маси соътветно от по 1 и 2 кв. м. Освен това бе приета промяна, спред който до 15 април се удължава срокът, до който юридическите лица могат да подадат декларации за заплащане на такса смет, изчислена върху броя на кофите и контейнерите за отпадъци. Беше решено още да бъдат освободени от такса смет концесионерите на обекти в Етнографски комплекс “Старият Добрич”.

Отчетена бе програмата на общината за концесия за 2010 година. Посочено бе, че през годината са подписани общо 4 договора за предоставяне на концесия, за следните обекти: спортен комплекс “Русалка”, Младежка танцова площадка в градски парк “Св. Георги”, Масивна сграда – ученическа спортна школа (УСШ) и „Млекарница” от АЕМО “Стария Добрич”. Предвидените приходи, за миналата година, от концесионни договори са в размер на 428 000 лева, но реално постъпилите средства в хазната са 168 000 лева. Неизпълнението на приходите  е заради прекратения договор с концесионера  “Скиптър” ООД. Очакваните приходи от концесии през 2011 година са в размер на  184 000 лева. 

 През годината  са проверени всички обекти предоставени на концесия. Извършени са общо инвестиции в размер на 8781,65 лева. Разкрити са 1 новo работнo място и са запазени 125 постоянни и 60 сезонни работни места. В проверените обекти концесионерите спазват задължението си за поддържане на обектите в добро техническо състояние, се посочва още в доклада на общината. Общинските съветници дадоха съгласие за продължаване на договор за концесия на спирка по бул. Добруджа до Съдебна палата, но с правоприемника на концесионера,  – ЕТ ”ДИЯН ПЕТРОВ” - „ДАМЯНА 2003”.

Прието бе предложението на „Айлин трейдинг” ЕООД, които искат да закупят общински имот за изграждане на хипермаркет. Разрешено бе провеждане на конкурс за общинския имот с площ 7034 кв.м. След закупуване на имота инвеститорът предвижда в кратък срок да изгради хипермаркет със застроена площ около 2000 кв.м. и 100 прилежащи паркоместа. Стойността на имота, определена от лицензиран оценител е 846100 лева. Определени бяха критериите за оценка като най-голяма тежест – 70 процента, ще има цената, която се предлага за имота. Както НДТ вече писа, интересът е за изграждане на хипермаркет от веригата „Лидл”.

Общинските съветници приеха отчет за изпълнение на дейностите, заложени в Общинската програма  за опазване на околната среда през 2010 година. От него стана ясно, че на територията на общината са обособени 150 точки за разделно събиране, в които има разположени по един син, един жълт и един зелен контейнер, в които се събират съответно стъкло, пластмаса и хартия. Извозването на контейнерите се осъществява от „А.С.А България” ЕООД. Общо разделно събраните отпадъци за 2010г. са: хартия – 682 790 кг. стъкло – 382 540 кг. и пластмаса – 252 630 кг. През 2010 година са извършени залесителни мероприятия за попълване на растителността в Централна градска част, Градски парк и кварталите като са засадени 328 бр. иглолистни дървета, 1 814 широколистни дървета, 834 бр. вечно зелени храсти, 1 348 листопадни храсти, многогодишни, двугодишни и едногодишни цветя. 1800 дка. зелени площи са поддържани чрез ОБП „Устойчиви дейности и проекти”. Отчетено бе, че през миналата година бяха извършени енергоефективни мерки на няколко общински сгради – детски ясли, градини и училища. Актуализирана бе Програмата за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества на територията на Община град Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ХИПЕРМАРКЕТ НА LIDL | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШОУТО СЕСИЯ: ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ХИПЕРМАРКЕТ НА LIDL
Автор: Anonymous да 2011-03-30 @ 11:53 EEST
Кауфлант Ви дадоха апартаменти на целия кметски екип в София, Лидъл какво ще Ви даде ? Ха сега отгворете на мизерните обикновенни хора с малкото пари. Нямате срама, създайте работни места, а не супермаркети със стари храни.
ШОУТО СЕСИЯ: ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ХИПЕРМАРКЕТ НА LIDL
Автор: Anonymous да 2011-03-30 @ 12:34 EEST
Ред беше да се застрои в района на Хуманитарна гимназия Св.Св." Кирил и Методи"тъка целия град щтеше да има големи супер маркети.А какво стана само на бул."Русия" ще има три (3).Пени- Игликите, Кауфланд-Дунавите и сега LIDL."Била" е в района на Ок.Болница.Къде остана празно? Май централните места - дават апартаменти в голямото село софия.Ммдддааааа.
ШОУТО СЕСИЯ: ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ХИПЕРМАРКЕТ НА LIDL
Автор: Anonymous да 2011-03-31 @ 11:35 EEST
ИМАМ ИДЕЯ ! АКО МОЖЕ ЗАД ПАМЕТНИКА НА ДОБРОТИЦА ,КАТ И СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ДА СЕ ПОСТРОИ НЕЩО,ЗАЩОТО ТАМ ЕДНО ВРЕМЕ ЩЕШЕ ДА СЕ СТРОИ СТАДИОН,ПОСЛЕ ИЗКОПА СЕ ЗАПЪЛНИ И СЕ ПРЕВЪРНА В СМЕТИЩЕ ! АКО НЕ МОЖЕ ХИПЕРМАРКЕТ МОЖЕ ДА СТАНЕ СТРАХОТЕН ПАРК ,НО МОЛЯ НАПРАВЕТЕ НЕЩО ЗАЩОТО В МОМЕНТА Е УЖАС!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди