изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:56 EEST
Откриха мъртъв Михаил Михов в хотелска стая    
Новини 47-годишният президент на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов е открит мъртъв в хотелска стая в Правец, съобщиха на официалния сайт на федерацията. В съобщението се казва, че Михов е починал от тежък инфаркт. Сигналът за откритото тяло на мездренския бизнесмен е подаден около 12.30 часа на телефон 112, съобщиха от МВР. Следователи вече са на мястото на инцидента и тече оглед.

Михаил Михов, известен и като Мишо Бирата, е пътувал към София и останал в Правец да пренощува, съобщи Канал 3, цитиран от в. "Дневник". След като не е излязъл от стаята си в хотела до обяд, е открит от камериерката.  Михов е нощувал в хотел RIU Правец Ризорт, който по неофициална информация е собственост на шефа на "Лукойл" Валентин Златев.
Предната нощ Михов е бил гост на хотела, като той и семейството му са едни от редовните посетители, каза Лъчезар Тодоров, управител на фирмата, стопанисваща хотела, цитиран от БТА. Той уточни, че в хотелския комплекс няма медицински център.

Името на Михаил Михов нашумя в средата на месец януари. Скандалът с него избухна след появата на записи между Бойко Борисов, Ваньо Танов и Антоний Странджев. В тях Борисов нарежда на Танов да изтегли митничарите от завода за бира "Леденика", собственост на Михов. В друг запис Странджев признава, че Михов споделил с него, че си плащал на всички власти и недоумявал защо бил тормозен.

Всичко, което излезе в публичното пространство, това не са мои думи, каза тогава 47-годишният бизнесмен.

Впоследствие президентът Георги Първанов освободи от длъжност председателя на правния си съвет Сашо Пенов, който се оказа замесен в скандала.

"Отиде си човекът, чието сърце бе изцяло отдадено на баскетбола. През целия си съзнателен живот, Михаил Михов гореше с огъня на играта, на която бе посветил време, средства и цялата си любов. От избирането му за президент на БФБ през 2008 г. до последния си дъх той влагаше цялата си енергия, опит и инициативност за възраждането на българския баскетбол. Неговата кончина оставя дълбока празнота в душите на всички спортисти, треньори, клубове, школи и спортни деятели, както у нас, така и в чужбина, където той достойно представяше българските баскетболни среди", пише още в официалното съобщение на баскетболната федерация.

Последна актуализация в 15.30 ч.

http://dnes.dir.bg

Пуснаха сигнал срещу премиера в БОРКОР

Записи, презаписи, стенограма

Танов: Не си говорим с Цветанов

Танов: Борисов ми се е обаждал за уволнени от митниците

Шефът на ”Леденика” отрече да е молил премиера за помощ

 


Сходни връзки

Откриха мъртъв Михаил Михов в хотелска стая | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди