изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:16 EET
БУРНИ ОВАЦИИ ЗА ДТС "ДОБРИЧ" И АНСАМБЪЛ "ДОБРОТИЦА"    
КултураДетска танцова студия "Добрич" при ОМЦ и Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Добротица" се класираха на първо място с награда диплом и плакет за "Нашето училище по танци" - фрагменти от танците "Дядовите калпаци" и "Северняшка танцова сюита" на хореографа Александър Александров.


Това се случи също на сцената на националния конкурс "Орфеево изворче". "Характерно за конкурса беше това, че бе освободен от всякакви ограничения. Оценяваше се най-вече изпълнението, разбира се, не се пренебрегваше и тематиката на танците. Час след приключването бе обявено класирането" - сподели А. Александров. Той добави, че ансамбъл "Добротица" се е представил с танца "Копаница" и  фрагменти от "Шопска сюита". В неделя се е състоял галаконцертът на наградените, като от танцовите колективи са определени три, в това число и ДТС "Добрич". Малките танцьори изпълниха танците си с голяма артистичност. За блестящото си изпълнение те бяха бурно аплодирани от публиката като постоянно се чуваше "Браво", а накрая тя стана на крака, сподели още ръководителят на двата състава Ал. Александров.
 


Сходни връзки

БУРНИ ОВАЦИИ ЗА ДТС "ДОБРИЧ" И АНСАМБЪЛ "ДОБРОТИЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди