изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:21 EEST
ОБЯВИХА НАЙ-ДОБРИТЕ В КОНКУРСА ЗА КАРИКАТУРА    
КултураИзвестни са вече най-добре представилите се участници в общинския конкурс "Смешното в училище в карикатури". Надпреварата е посветена на 1 април - Международен ден на хумора и шегата, и се организира от Общинския младежки център "Захари Стоянов" в Добрич.


В конкурса участваха възпитаници на добричките училища, както и на младежкия център - Детско ателие по изобразително изкуство"Палитра", Школа по изобразително изкуство и Ателие "Стела и Дара". Получени са общо 110 карикатурни творби.С голяма активност  са се представили  карикатуристите от ХГ "Св.Св.Кирил и Методий" с преподавател Светлин Стоянов, ОУ "Хр.Ботев" с преподавател Светла Симеонова, СОУ "П.Р.Славейков" с преподавател Здравко Тошев, Ателие по изобразително изкуство "Стеле и Дара" с ръководители Стела Славова и Даринка Стаматова.
Получените карикатури са оценявани от жури с председател д-р Светослав  Бъчваров /художник, преподавател в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски"/ и членове - Кирил Петров /дизайнер,ръководител на Школата по изобразително изкуство при ОМЦ/ и Николай Тодоров/художник/.
В първата възрастова група на първо място е класирана 12-годишната Кристина Недялкова от ателие "Стела и Дара", на второ - Николай Георгиев от СОУ "П.Р.Славейков" и на трето - Цветелина Илиева от СОУ "Дора Габе". Поощрения имат Валери Петров от СОУ "П.Р.Славейков" и Десислава Михайлова от ателие "Стела и Дара". Първа награда във втората възрастова група има Магдалена Атанасова от СОУ "Дора Габе", втора - Радина Станиславова от ОУ "Христо Ботев", а трета - Мария Миленова от Хуманитарната гимназия. Поощрения са присъдени на Веселина Костадинова, Мария Валентинова и Александра Николаева - и трите от ОУ "Христо Ботев". Петя Колева от ЕГ "Гео Милев" има първа награда в третата възрастова група. Втора, трета и поощрения не са присъдени поради липса на участници.
Наградите ще бъдат връчени по време на откриване на изложбата с най-добрите творби от конкурса на 31 март от 16.30 часа във фоайето на  Общинския младежки център "Захари Стоянов".
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА НАЙ-ДОБРИТЕ В КОНКУРСА ЗА КАРИКАТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди