изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:42 EEST
Прокуратурата проверява сигнал на Калина Илиева    
Ред и сигурност

Прокуратурата проверява сигнал на бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева за "натиск от високопоставен служител на МЗХ за вземане на решение по проекти в полза на определени консултантски фирми". Сигналът е подаден миналото лято. По материала се работи, заяви за "Дневник" Ангелина Митова, ръководител на звеното за разследване на измами с пари от еврофондовете във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.



Вчера от СДС поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов за съмнения в корупция и представиха писмо на сегашния директор на фонда Светослав Симеонов до Илиева, в което той се оплаква от натиск от кабинета на министъра. След като получила писмото, тя поискала проверка от прокурор и цитирала 5 фирми  "собственост на Ивайло Тодоров - председател на "Асоциацията на земеделските производители в България".

От земеделското министерство определиха писмото като "поредния фалшив документ" на бившата шефка на фонда. Според тях във фонда има документ със същия входящ номер, но с различно съдържание.

Шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков коментира, че не е възможно писмото да е фалшификат, защото Илиева го е приложила към сигнала си. Ако това писмо не е съществувало, какво е изпратила тя, попита Марков пред в. "Дневник".
Той обясни, че партията е получила копия от писмата и сигнала в понеделник от "загрижени от случващото се в министерството служители" и добави: "Но това не е като флашките".

Илиева не отговаря на мобилния си телефон.

СДС качи на сайта си обяснително писмо на Калина Илиева до Светослав Симеонов, обясненията на Симеонов и сигнала на Илиева до ВКП.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Прокуратурата проверява сигнал на Калина Илиева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди