изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:01 EEST
ВЪЗОБНОВИХА ДЕЛО СРЕЩУ ДИЛЪР НА НАРКОТИЦИ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич възобнови и даде ход на наказателното дело срещу 30-годишния Йордан Й. от Добрич.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че при условията на опасен рецидив на 12.09.2007 г. в гр. Добрич на публично място е държал и разпространявал наркотично вещество хероин 0,037 грама на стойност 3,33 лв., който е придобил без надлежно разрешение с цел разпространение.
Делото срещу Йордан Й. започна през април 2008 г., но той не се яви в съдебната зала и бе обявен за национално издирване, а мярката му за неотклонение изменена от парична гаранция в задържане под стража. На 23.06.2008 г. Окръжен съд – Добрич, прецени, че не е направено достатъчно за издирването му и спря  наказателното дело.
Днес Окръжен съд – Добрич, прие, че е даден достатъчно дълъг срок и е направено всичко възможно за издирване и призоваване на Йордан Й. Справка на ОД на МВР – Добрич, сочи, че той продължава да се издирва. По официални данни подсъдимият не напуснал пределите на страната, но има неофициална информация, че се намира в Германия. Съдът прецени, че делото може да бъде разгледано в отсъствието на подсъдимия и му даде ход.
В съдебното заседание днес съдът разпита трима свидетели, купувачи наркотични вещества от Йордан Й. и двама полицаи, участвали в задържането му. Приети бяха съдебно-медицинска експертиза, с която се установява, че той е наркозависим, но може да участва в съдебното производство и да отговаря за постъпките си, и химическа експертиза на иззетото наркотично вещество.
Според обвинителния акт Йордан Й. е заловен на 12.09.2007 г., след като продал една „десятка” хероин на свидетел по делото и уговорил доставка с друг. Йорданов се е възползвал от правото си да не дава обяснения на досъдебното производство.
Вещите лица оценяват дозата на 3,33 лв., но купувачът обясни пред съда, че е платил за нея 10 лв.
Йордан Й. е с основно образование, не е женен, не работи, осъждан е ефективно за кражба, изнасилване и разпространение на наркотици.
Неявяването на важен свидетел и вещо лице в съдебната зала днес, наложи делото да бъде отложено. Процесът ще продължи на 16.05.2011 г.


 


Сходни връзки

ВЪЗОБНОВИХА ДЕЛО СРЕЩУ ДИЛЪР НА НАРКОТИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди