изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:31 EEST
Окръжен съд – Добрич, върна на прокуратурата дело за грабеж на чужди граждани и множество кражби    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, прекрати и върна на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения наказателното дело срещу Георги Г. на 24 години, Мариян Г. на 46 години, Росен К. на 31 години, Стоян П. на 29 години и Красимир В. на 29 години. Те са обвиняеми за множество престъпления, извършени в различно съучастие - грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие.

След 7 отлагания поради неявяване на подсъдими по делото, днес адвокатът на Георги Г. поиска делото да бъде върнато на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения, нарушаващи правото на защита на неговия подзащитен. Адвокатът посочи две противоречия в обстоятелствената част на обвинителния акт и диспозитива му по отношение на обвинениято за грабеж и за 9 кражби. Тези противоречия според защитника, пречат подсъдимият да разбере точно в какво е обвинен. Друго ограничение на правото му на защита, било неправилното предявяване на материалите на досъдебното производство, при нередовно призована защита.

Окръжен съд – Добрич, прие, че посочените от защитата нарушения действително са допуснати, те са съществени и са основание за връщане на делото на прокуратурата. Съдът констатира още едно нарушение, по отношение на обвинението спрямо Георги Г. и Росен К. за придобиване на огнестрелно оръжие, без да имат за това надлежно разрешително. В обстоятелствена част на обвинителния акт е посочено, че двамата са отнели от къща в с. Долина ловна пушка „ИЖ 27 М” на 11 срещу 12 декември 2008 г., а им е повдигнато обвинение за това, че са държали и предали оръжието на други лица на 23.12.2008 г., като липсват данни къде се е намирало то в този отрязък от време.

            Съдът прецени, че допуснатите процесуални нарушения са отстраними и върна делото на прокуратурата.

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, върна на прокуратурата дело за грабеж на чужди граждани и множество кражби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди