изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:05 EEST
Нападнаха базата ни в Кабул, няма ранени българи    
По светаРано тази сутрин е била атакувана база „Феникс” в Кабул (Афганистан), където са дислоцирани и български рейнджъри, съобщиха от Министерство на отбраната, цитирани от КРОСС. При нападението няма пострадали български военнослужещи. Не са нанесени  щети  на материалната част на българския контингент в базата.


В 6.30 ч. местно време (5.00 ч. българско време) „Феникс” е била подложена на комбинирана атака с леко стрелково оръжие, ръчен гранатомет.
Според Ройтерс базата е нападната от двама тежко въоръжени мъже. Според НАТО единият от тях вероятно е бил атантатор-камикадзе.

И двамата са убити, след като военнослужещи на алианса открили ответен огън, предадоха АФП и Ройтерс, позовавайки се на съобщения на алианса. Жертви сред натовските войници няма. Трима военнослужещи са получили леки наранявания, допълва БГНЕС.

По-рано протестиращи срещу изгарянето на Корана от американски пастор нахлуха в централата на ООН в град Мазар-и-Шариф, убивайки седем служители на ООН.
 
Съветът за сигурност на ООН категорично осъди смъртоносното нападение срещу комплекса на ООН в Северен Афганистан. Съветът за сигурност призова "правителството на Афганистан да изправи пред правосъдието отговорните за убийствата и да предприеме всички необходими стъпки в сътрудничество с Международните сили за осигуряване на сигурността в Афганистан (ИСАФ), за да защити служителите на ООН", предаде БНР.

Афганистанската полиция е задържала повече от 20 души, включително организатора на нападението срещу комплекса на ООН в северния афганистански град Мазар-и-Шариф, съобщи Асошиейтед прес.

Румънското министерство на външните работи съобщи, че сред седемте жертви на смъртоносното нападение срещу мисията на ООН има и румънски гражданин. Късно снощи бе потвърдено, че са загинали също така един швед и една норвежка, военнослужеща. Убити са и четирима непалци, които охранявали нападнатия комплекс. Има и загинали афганистанци. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Нападнаха базата ни в Кабул, няма ранени българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди