изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:59 EEST
Смях и игри борят стреса у деца и възрастни    
НовиниМайки и деца се състезават в скачане с чувал или в умело водене на балон. Децата избират какво клоуните да изрисуват върху лицата на родителите им и така майките грейват като пеперуди, цветя или с котешки, кучешки или тигрови шарки.


Възрастни и деца танцуват и се забавляват с балони. Всичко това съпроводено с много смях.

Това може да се види по време на заниманията по смехотерапия и игротерапия, които се организират в ЦДГ №10 „Слънчице” в Добрич по проект „Отговорно родителство за щастливо детство – училище за родители на деца от 3 до 7-годишна възраст”. Той е финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Общностно развитие и гражданско участие, фонд “Хората решават”” с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Според специалистите, смехът е едно от най-добрите средства за справяне със стреса и напрежението. Статистиката сочи, че едно дете се смее средно по 400 пъти на ден, а възрастният само осем пъти.

В продължение на три месеца в детската градина ще се провеждат ежеседмични срещи за усвояване на терапевтични методи и техники за преодоляване на стрес, тревожност и дефицитно поведение. Те са смехотерапия, арттерапия, игротерапия и йога. В тях участват сформирана по проекта група от 20 родители, заедно със своите деца. Заниманията спомагат за сваляне на  напрежението в края на работната седмица и зареждане с добро настроение за почивните дни. Bреме, прекарано от деца и родители заедно в забавления, изкуство и игри. Освен това родителите имат възможност да придобият знания и умения, за да помогнат на децата си да растат спокойни, щастливи и успешно да навлизат в социалния свят, в света на познанието и творчеството.

 


Сходни връзки

Смях и игри борят стреса у деца и възрастни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди