изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:19 EET
Йога за деца и родители    
НовиниЙога не е само гимнастика, а начин на живот. Тя има за цел да подобри физическото и психично здраве, отношението към другите. 

Това сподели с деца и родители от ЦДГ №10 „Слънчице” преподавателят по йога Христо Илиев, който проведе първо занимание в детската градина по проект „Отговорно родителство за щастливо детство – училище за родители на деца от 3 до 7-годишна възраст”. Христо Илиев се занимава от 30 години с водене на занимания по йога и, според него, интересът към йога не е модно увлечение, а е съвсем закономерен.

Bажността на йога за децата той обясни и с факта, че около 80 % от подрастващите са с гръбначни изкривявания, а от всички заболявания, от които страда човечеството, 15 % са свързани с гръбначния стълб. Христо Илиев напомни, че, според йога, гръбначният стълб е стълбът на живота.
B първото занимание по йога той запозна деца и родители с основното за йога, което всеки трябва да знае и подчерта, че целта е да се постигне идеално психо-физическо равновесие. Показа на деца и родители как да се справят със стреса като масажират областта около устата, а също и защо трябва да се подръпват ушитaе – не само на децата, но и на възрастните, тъй като ушите са пулт за управление, където има точки за отслабване, за отказване на цигарите, за подсилване на имунитета. Родители и деца получиха своя първи урок с основните пози в йога или асани, научиха също, че неправилната поза, загубата на еластичност, носят проблеми.
Заниманията на деца и родители по йога са в рамките на проекта „Отговорно родителство за щастливо детство – училище за родители на деца от 3 до 7 годишна възраст”. Той е финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Общностно развитие и гражданско участие, фонд “Хората решават”” с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

 


Сходни връзки

Йога за деца и родители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди