изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:44 EEST
Родители и учители подкрепиха Европейската харта за пътна безопасност    
НовиниИнформационна среща на тема „Сигурност и безопасност за децата на пътя” се проведе с родителите на деца от ЦДГ №10 „Слънчице” в Добрич.

Радостин Пейчев от сектор „Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР посочи, че през 2010 г. на територията на Добричка област няма регистриран случай на загинало при пътно-транспортно произшествие лице под 18-годишна възраст. Той даде препоръки към родителите и водачите как да пазят децата на пътя. Припомни, че най-застрашени от злополука като пешеходци са децата до 14-годишна възраст, а малчуганите под 7-годишна възраст трябва да карат велосипед само в присъствието на възрастен.

Статистиката сочи, че особено застрашени при пътно-транспортни произшествия са първокласниците. Затова в детската градина се акцентира на работата с родителите на децата в предучилищна възраст. Родителската общност подкрепи и инициативата на екипа на детската градина да се присъедини към Европейската харта за пътна безопасност. Тя предвижда неправителстнвеният сектор, бизнеса, местните власти да организират и предприямат дейности, чиято крайна цел е да се намали наполовина броят на смъртните случаи при катастфори и да се спасят 25 000 живота.

Информационната среща бе в рамките на проекта „Отговорно родителство за щастливо детство – училище за родители на деца от 3 до 7-годишна възраст”. Той е финансиран от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Общностно развитие и гражданско участие, фонд “Хората решават”” с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

 


Сходни връзки

Родители и учители подкрепиха Европейската харта за пътна безопасност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди