изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:51 EET
СЕДМИЦИ НА ГЕРМАНИЯ И В ДОБРИЧ    
НовиниС откриването на изложбата United Buddy Bears "Изкуството за Толерантност" вчера в София започнаха първите  Седмици на Германия в България.

С различни събития в София, Пловдив, Русе, Варна, Велико Търново, Ловеч, Силистра, Добрич, Шумен, Стара Загора ще бъде представен образът на Германия в областта на културата, икономиката и политиката.
Под мотото „Да се опознаем по-добре..., ... за да се разбираме по-добре, да си имаме повече доверие и да живеем по-добре заедно" в рамките на световното си турне United buddy bears призовават към мирно съжителство. Повече от 120 мечки (всяка с височина 2 м) представляват също толкова държави, признати от ООН. От първата им изложба през 2002 г. в Берлин насам около 22 милиона посетители по цял свят са имали възможността да се любуват на мечките.
Всяка мечка е индивидуално оформена от художник за неговата родина. Във весело съчетание различните стилове на международните художници се обединяват в едно цялостно, жизнерадостно произведение на изкуството. Чрез многообразното, типично за съответната страна оформление на мечките посетителят сякаш се отправя на околосветско пътешествие. Акциите на Buddy Bears са неразделно свързани с помощта за деца в нужда. Чрез дарения и продажба на мечки на търг досега са събрани над 1.700.000 евро (към декември 2010 г.) в полза на UNICEF и местни организации в помощ на децата.
 


Сходни връзки

СЕДМИЦИ НА ГЕРМАНИЯ И В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди