изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:58 EEST
11 НАРУШЕНИЯ ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ ЗА МЕСЕЦ    
Новини137 извънредни проверки по законосъобразното възникване на трудовите правоотношения са извършили през последния месец – от 24 февруари до 31 март инспекторите от дирекция „Областна инспекция по труда”.

Проверките са били основно в секторите „дейности по охрана и разследване”, „растениевъдство”, „търговия на дребно”, „ресторантьорство”, „държавно управление”, „рибно и горско стопанство” и „образование”. Установени са общо 114 нарушения. Дадени са 111 предписания и са съставени 12 акта за установяване на административни нарушения. При проверките са установени 5 наети лица без писмен трудов договор и 6 лица, които са допуснати до работа преди да са им предоставени екземпляр от трудов договор и уведомление за регистрацията му в НАП. Съставени са актове за тези нарушения.
От ДОИТ напомнят, че във връзка с извършеното изменение на чл.62 от Кодекса на труда и включването на нова ал.4, която гласи, че след изтичане на тридневния срок по чл.62 ал.3 уведомление за сключен трудов договор се изпраща само след влязло в сила задължително предписание от контролните органи на инспекцията по труда са извършени 3 проверки и са дадени задължителни за изпълнение предписания.
Трудовите инспектори са констатирани и 75 нарушения по заплащане на труда, от които 11 за неизплатени заплати и  25 нарушения по организация на работното време.
 


Сходни връзки

11 НАРУШЕНИЯ ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ ЗА МЕСЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди