изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:07 EEST
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ЩЕ ПОМАГА НА ДЕЦАТА В РИСК    
ОбществоЦентър за обществена подкрепа за деца в неравностойно положение отвори врати в община Добричка. Лентата на новата придобивка бе прерязана от кмета Петко Петков. В приветствието си той посочи, че това е поредният проект, който реализира общината. В аванс сподели, че одобрение чака и друго проектно предложение - за провеждане на Ден на плодородието в Добруджа. Идеята е производители от цялата Добричка област да представят продукцията си.


Предвижда се Денят на плодородието да се провежда през октомври, вероятно първото му издание ще е през 2012 година. Петко Петков пожела успешна работа на колектива на Центъра за обществена подкрепа. Поздрав към присъстващите отправиха две дечица от село Стефаново, които изпълниха народни песни.
Услугите в новооткрития център ще са насочени към деца в риск на възраст от 7 до 18 години, капацитетът му е 50 места, сподели ръководителят на проекта Даниела Тодорова. В него ще работят социални работници, педагог, психолог, семеен консултант, логопед. През февруари и март експертният екип е преминал през обучение. Тогава са били и първите срещи с потребителите. Ползващите услугите по проекта ще се насочват към центъра от Отдела за закрила на детето, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни комисиите по училища, кметовете и кметските наместници. Услугите ще бъдат индивидуални и групови. В голяма си част те ще бъдат предлагани на мобилен принцип - на място в самите села. В повечето населени места за целта ще бъдат използвани подходящи помещения в училищата.
Новата придобивка е възможна благодарение на спечелен проект "Създаване и функциониране на Център за обществена подкрепа за деца в неравностойно положение от 7 до 18 години в община Добричка". Той е финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". НДТ



 


Сходни връзки

ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ЩЕ ПОМАГА НА ДЕЦАТА В РИСК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди