изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:08 EEST
На аерогара "София" е задържана дизайнерска дрога за 900 хил. евро    
Ред и сигурност

На аерогара "София" бяха задържани 6 кг. нов синтетичен наркотик, заместител на кокаина - мефедрон, съобщиха от МВР. Наркотикът е вписан през февруари в списъка със забранените вещества в българското законодателство. Но вече има поне 10 нови синонима, засечени през последните месеци. Задържаните количества струват на пазара около 900 хил. евро.



Мефедронът е синтетичен заместител на кокаина, но много по-евтин и много по-силен. Произвежда се предимно в Китай. Според експерти трафикантите използват България, за да скрият страната производител, тъй като пратките за ЕС от Китай са подложени на много по-сериозен контрол, отколкото ако идват от друга държава- членка.

Наркотикът блокира усещането за умора в мозъка и в същото време кара съзнанието да чувства безмерен прилив на енергия. Това състояние обаче може да доведе до смъртоносно изтощение и обезводняване.

Стефан Бакалов, началник отдел "Наркотрафик" на аерогара "София", коментира пред БиТиВи , че хората, които стоят зад трафика на мефедрона са чужденци и до момента не е установена някаква връзка с българската организирана престъпност. http://www.dnevnik.bg/

 


Сходни връзки

На аерогара "София" е задържана дизайнерска дрога за 900 хил. евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди