изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:16 EEST
ЗА ПРЪВ ПЪТ АВСТРАЛИЙСКА СВАТБА В ДВОРЕЦА    
НовиниЗа първи път младоженци от Австралия ще вдигнат сватба в Двореца в Балчик, съобщиха от културния институт.

Оттам обясниха, че и двамата младоженци са австралийски жители. Първата венчавка в Двореца за 2011-а е на 30 април. Тогава във вечна вярност в бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария ще се врекат българи. През тази година сватби в Двореца ще вдигнат двойки от България, Англия, Франция, Германия, Финландия, САЩ и много други страни. Най-многобройни обаче продължават да бъдат румънските брачни двойки, които предпочитат обстановката на румънския кралски двор. За пръв път и двойка от Ирландия ще сключи брак в Балчик. Неотдавна пък двойка от Ливан е направила запитване за условията за сключване на брак в Двореца. Оттам обясняват, че церемониите се провеждат в уникална обстановка на открито – сред оригиналната архитектура, редките цветя и дървета, под звуците на класическа музика и „Сватбеният марш” на Менделсон. Най-често младоженците избират да се венчаят в Нимфеума, в Плачещата градина или в Розариума, а за църковния брак се избира параклисът в Двореца.
Ритуалът струва 200 лева като младоженците получават завършен културен продукт с участие на професионални музиканти – от Камерния оркестър в Добрич, от оркестъра на операта във Варна, от духовия оркестър на Добрич.
През миналата година в Двореца са организирани 53 ритуала. Прогнозата е тази година да са повече.
 


Сходни връзки

ЗА ПРЪВ ПЪТ АВСТРАЛИЙСКА СВАТБА В ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди