изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:14 EEST
ГОСТИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ ПОСРЕЩНА ЦДГ "ПРОЛЕТ"    
ОбразованиеПартньори по проекта си "Обичаи, традиции и културно разнообразие на европейските страни" посрещна вчера Целодневна детска градина № 7 "Пролет" в Добрич. В групата влизат 11 преподаватели и 11 ученици от пет държави - Франция, Белгия, Италия, Гърция и Румъния. Проектът е по секторна програма "Коменски", програма "Учене през целия живот" към Център за развитие на човешките ресурси.


В детската градина чуждестранните гости с интерес наблюдаваха как децата представиха българските пролетни обичаи Лазаровден, Цветница и Великден. Заедно с тях те се включиха в шаренето на великденски яйца и научиха как се прави традиционна българска баница. В следобедните часове чуждестранната група присъства на репетиция на ансамбъл "Добротица", като гостите имаха възможността да се хванат на право хоро. За днес е предвидено посещение на комплекс "Етъра" и Царевец, сподели директорката на ЦДГ "Пролет" Бонка Иванова. Утре чужденците ще разгледат Северното Черноморие, а вечерта ще гостуват в село Дъбовик, където ще гледат автентичен добруджански фолклор и нестинарски танц.
През тази седмица детската градина отбелязва и 50 години от своето създаване. По този повод на 7 април ще бъде засадено дръвче в двора на забавачницата, а от 17 часа същия ден в зала "Добрич" ще се състои юбилеен спектакъл.
 


Сходни връзки

ГОСТИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ ПОСРЕЩНА ЦДГ "ПРОЛЕТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди