изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:18 EEST
ЕК ще окаже натиск страните членки да приемат бежанци от Либия    
Европейски съюзЕвропейската комисия ще окаже натиск върху страните членки на ЕС да приемат бежанци от Либия, за да облекчат Италия и Малта, които едва се справят с потока от бегълци от Северна Африка. Над 20 000 имигранти са пристигнали в Италия и Малта от началото на бунтовете в Северна Африка през януари.

 Повечето от тях обаче са икономически имигранти от Тунис, които не отговарят на условията за получаване на политическо убежище в Европейския съюз и в крайна сметка ще бъдат върнати в родината си. Въпреки това ЕС се готви за потенциално увеличаване на броя на имигрантите, които отговарят на тези изисквания.

"Постоянният и евентуално увеличаващ се в бъдеще поток от бежанци от територията на Либия е повод за сериозно безпокойство", заяви еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малстрьом, цитирана от ДПА и БТА. Това Малмстрьом казва в писмо за покана за среща на вътрешните министри на страните от ЕС в понеделник.

Тя призова и за временно настаняване в Европа на хората, които са избягали от насилието в Либия, но са блокирани по границите със северноафрикански държави, тъй като не могат да се завърнат в своите обхванати от войни родни страни като Сомалия.

Страните членки ще трябва да се съгласят да приемат бежанци, каквато и програма за разселване да се приеме.
Разселването може да бъде "не само животоспасяваща мярка за засегнатите, но и важен жест на споделяне на отговорността" към страни като Италия, пише Малстрьом в поканата.

Европейската комисия има желание да предостави финансова подкрепа на заинтересованите страни членки, подчерта Малстрьом.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ЕК ще окаже натиск страните членки да приемат бежанци от Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди