изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:44 EET
МЛАД МЪЖ В АРЕСТА ЗА ГРАБЕЖ    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража на 31-годишния Ивайло Ян. от каварненското село Септемврийци.

Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че за времето от 19 до 19,30 ч. на 11.12.2008 г. от частен дом в с. Било,  община Каварна е отнел 200 лв. от владението на 86-годишна жена, като употребил за това сила. Деянието е извършено в съучастие с 32-годишен негов съселянин. Двамата отишли в дома й, отрязали телефонния кабел, счупили прозорец и влезли през него в къщата. В съседна стая заварили пострадалата да вечеря. Ивайло й казал да им даде парите, а след като 86-годишната отказала, започнал да й крещи, че ще я заколи. Пострадалата им дала 200 лв., след което Ивайло Ян. я блъснал на леглото й като порязал ръката с ножа,който държал.
Окръжна прокуратура поиска той да бъде задържан под стража, тъй като може да се направи обосновано предположение, че е извършил грабеж при условията на опасен рецидив. Ивайло Ян. е осъждан 12 пъти, 7 от които като непълнолетен. Осъжданията му са за престъпления против собствеността, извършени при условията на опасен рецидив. Предвид тези обстоятелства държавното обвинение смята, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши ново деяние и единствената адекватна мярка за неотклонение е задържането му под стража.
Адвокатът на Ивайло поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Защитникът посочи, че не може да се направи обосновано предположение за авторство на подзащитния му на престъплението.
Обвиняемият също помоли за по-лека мярка за неотклонение, тъй като има 5 деца и трябва да се грижи за тях.
Окръжен съд – Добрич, прецени, че е налице обосновано предположение, че той е автор на грабежа. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив и в този случай законът императивно предвижда налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Ивайло е учил до 3 клас, не е женен, осъждан е.


 


Сходни връзки

МЛАД МЪЖ В АРЕСТА ЗА ГРАБЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди