изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:36 EEST
ТРЪГНА ДЕЛОТО ЗА КРАЖБА НА 400 ЛЕВА ОТ ДЕБИТНА КАРТА    
Ред и сигурностОкръжните магистрати в Добрич дадоха ход на наказателното дело срещу 44 –годишния Иван Ив. от Добрич.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 24.06.2010 г. в гр. Добрич е използвал платежен инструмент или данни от платежен инструмент – дебитна карта, и е изтеглил сумата от 400 лв. в 08:46 ч. без съгласието на титуляра – 27-годишна добричлийка и деянието не съставлява по-тежко престъпление.
Според обвинителния акт на 24.06.2010 г. сутринта около 08.20-08.30 ч. пострадалата е оставила отключен автомобила си „Фолксваган Пасат” пред детската ясла, в която е завела детето си. В колата останала дамската й чанта, в която се намирала и дебитната карта. Няколко минути по-късно жената се върнала и установила, че липсват дамската й чанта и друга с дрехи. Пострадалата уведомила полицията и клона на банката – издател на дебитната карта, за случилото се. След няколко дни тя отново посетила банката и там я уведомили, че от картата й са изтеглени 400 лв.
Днес съдът конституира пострадалата като частен обвинител и граждански ищец и прие за съвместно разглеждане гражданския й иск в размер на 400 лв. и законна лихва от датата на деянието.
По искане на подсъдимия съдът даде ход на делото по общия ред и изслуша обясненията му. Иван Ив. заяви, че срещнал свои приятели до църква „Св. Троица” и единият му предоставил дебитната карта с молба да изтегли парите, защото не знаел как, като му дал ПИН-кода, написан на листче. Иван Ив. заяви, че е направил услуга на приятеля си и иска да той бъде призован за следващото съдебно заседание.
Съдът изслуша и пострадалата, която разказа, че като слизала от колата пред детската ясла е видяла Иван Ив. на улицата. След като се върнала от детската ясла, и видяла колата си отключена и отворена, тя повикала полиция.
Съдът прие заключенията на вещото лице, изготвило съдебно-счетоводна експертиза за сумата, изтеглена от дебитната карата, и от вещото лице, изготвило портретна експертиза на предоставения снимков материал от охранителната камера на банката.
Съдът отложи делото за събиране на доказателства и насрочи следващото заседание за 05.05.2011 г. НДТ


 


Сходни връзки

ТРЪГНА ДЕЛОТО ЗА КРАЖБА НА 400 ЛЕВА ОТ ДЕБИТНА КАРТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди