изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:22 EEST
ДЕТСКИ ОЛИМПИЙСКИ СЪБОР „ЮНАЧЕ”    
Спорт„Здрави и силни-дружно за отечеството”, това е девизът на Съюза на българските гимнастически дружества (СБГД) „Юнак”.

 Под същия девиз преминава и Националният детски олимпийски събор „Юначе”, който се провежда ежегодно.
В сряда кметът на общината Красимир Кръстев беше домакин на работна среща, с участието на Никола Проданов-председател на СБГД „Юнак”, неговият заместник, Лиляна Кънева, проф.Райна Бърдарева-преподавател в НСА, д-р Йорданка Стоева-председател на сдружение „Обединени за Шабла”, спортни деятели от Общината.
Целта на срещата беше да се обсъдят подробностите, около предложеното на общината домакинство на тазгодишния Национален детски олимпийски събор „Юначе”.
Идеята за това възникна миналата година, по време на честването „100 години спорт в Шабла”.
Предложението на гостите, съборът да се проведе в дните от 31 май до 2 юни не е направено случайно. То съвпада с Деня на детето и Празника на град Шабла.
Ръководството на общината, в лицето на Кмета и неговия заместник прие домакинството на събора, след което двете страни уточниха част от детайлите по провеждането му.
Лиляна Кънева съобщи, че по предварителна информация ще участват около 150 деца от градовете София, Шумен, Лясковец, Свиленград и Велико Търново, разпределени в 12 отбора.
Целта на събора е от ранна възраст, децата да бъдат стимулирани да спортуват, да се развиват като хармонични личности и достойни граждани на Република България. Основната му задача е да се направи преглед на спортните постижения на децата от І до ІV клас, да се работи за тяхното физическо, духовно и патриотично възпитание, да се активизира системното им спортуване и да се приобщят  повече участници в този процес.
Домакините-децата от Шабла ще се включат в инициативата, не само като зрители, а и с демонстративни игри, които подготвят група деца от началния курс на СОУ „Асен Златаров”.
Идеята, гостите да участват на 1 юни във възпоменателния митинг, по случай Дуранкулашките събития, е в унисон с девиза „Здрави и силни-дружно за отечеството”.
„Урок по родолюбие” ще бъде наречен този момент от програмата на събора.
В края на срещата и двете страни бяха удовлетворени от постигнатия консенсус, в името на децата.


 


Сходни връзки

ДЕТСКИ ОЛИМПИЙСКИ СЪБОР „ЮНАЧЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди