изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:45 EEST
Нов силен трус в Япония    
По света

Силно земетресение с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер е разтърсило североизточното крайбрежие на Япония в 23.32 ч. местно време (17:32 часа българско време). Епицентърът на силния трус е на дълбочина от 40 километра под дъното на Тихия океан, край бреговете на североизточната префектура Мияги, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на националното метеорологично управление.



 Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети при земетресението, предаде БТА.
Японските власти първоначално отправиха предупреждение за цунами по тихоокеанското крайбрежие на страната,като се смяташе, че в префектура Мияги вълните може да достигнат височина от един метър.  По-късно Японската метеорологична агенция отмени предупреждението за цунами. "Предупреждението за цунами беше отменено в 00,55 ч местно време", съобщи агенцията на страницата си в интернет.

Районите в Североизточна Япония, които се предполагаше, че могат да бъдат ударени от приливни вълни, вече бяха опустошени от разрушителното земетресение с магнитуд 9 и предизвиканите от него цунами (с височина около 25 метра) на 11 март.

Силният трус бе усетен в много префектури в северната и централната част на главния японски остров Хоншу. Сградите в столицата Токио се разлюляха. Движението на влаковете по редица линии е преустановено. Всички шосета в Мияги са затворени, съобщи полицията, цитирана от агенция Киодо.

Атомната електроцентрала "Фукушима 1" в Североизточна Япония, която претърпя авария при природното бедствие на 11 март, изглежда не е засегната от днешния трус. Евакуирани са работниците в ядрената централа.

Двете стихии от месец март отнеха живота на най-малко 12 600 души, като други 15 000 са в неизвестност.

http://dnes.dir.bg/

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА

 ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ЯПОНИЯ /ВИДЕО/

 


Сходни връзки

Нов силен трус в Япония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди