изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:11 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 3 криминални престъпления.



            -На 07.04.2011 г., около 10.20 часа, в Първо РУП Добрич се тъжи 58 годишен жител на града, затова че около 09.15 часа на домашния му телефон се е обадил мъж, когото гражданина препознал за свой приятел. Мъжът заявил, че е болен и се намира на лечение в болницата и ще даде телефона на лекуващия си лекар. По телефона се обадил друг мъж, който представяйки се за д-р Стоянов е заявил, че приятеля му е болен от свински грип и спешно има нужда от специална ваксина, която струвала 3800 лв. В последствие според уговорката гражданина предал сумата от 2 500 лв. в гр.Добрич, пред бившето кино “Родина” на непозната за него жена. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

            Отново апелираме към гражданите да не се доверяват на непознати лица и да се обръщат към полицията на тел 112 или 166. Когато получат обаждания с искане за пари винаги да правят обратна връзка с близките си, за да са сигурни, че преди това са разговаряли именно с тях. Да не предприемат никакви действия, преди да са сигурни, че действително техни близки искат помощ.

            -На 07.04.2011 г. от служители на Първо РУП Добрич е задържано лицето Е.С., на 17 години, от гр.Добрич. Същият е задържан непосредствено след извършени кражби- От л.а. “Фолксваген Голф” е извършил кражба на кора на багажно отделение с монтирани тонколони, а от търговска маса на пазар в жк “Христо Ботев” е извършил кражба на многожилен проводник, 1 кг гвоздеи и др. вещи.

            Лицето е криминално проявено. Наложена му е мярка за неотклонение “Задържане под стража”. По случаите се работи в условията на досъдебно производство.  

           През денонощието на територията на областта е станало 1  ПТП с материални щети.                         

            Възникнали са 3 пожара, 1 от които е с щети.

            -На 07.04.2011 г., в 17.30 часа е получено съобщение за възникнал пожар в къща в с.Пчеларово, общ.Генерал Тошево. Причината за пожара е неправилно използване на отоплителен уред. В резултат на пожара са унищожени 95 кв.м покривна конструкция и част от обзавеждане.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди