изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:17 EEST
ВОЕНЕН ПИЛОТ ПРЕДСТАВЯ КНИГА ЗА АВИАЦИЯТА    
КултураВ дните на Националния маратон на четенето Регионална библиотека "Дора Габе" организира представяне на книгата на полк. Иван Апостолов "На границата на възможното.  Спомени на един военен пилот". Проявата се посвещава на 12 април - Ден на космонавтиката и авиацията и 50-годишнината от първия полет на космонавта Юрий Гагарин (1961 г.).


В своята биографична книга военният пилот Иван Апостолов описва историята на ВВС. Авторът е роден в с. Баня,  Поморийско, завършил е ВНВВУ "Г. Бенковски" - Долна Митрополия и ТУ - София. Летял е 21 години на реактивни самолети и е достигнал върха на подготовката като същевременно е обучавал много летци. Осем години е летял на спортни самолети, а още 16 - на мотоделтапланери и малки самолети. Като летец в бойната авиация е изпълнил над 500 полета. За своята книга той казва: "Това не е книга за личността Иван Апостолов, а за българската авиация в годините на нейния апогей - от 1958 до 1995 година. Защото аз съм само един от всички тези пилоти и не се различавам от никого". Книгата разкрива различни моменти от живота в авиополковете в Каменец, Равнец и Балчик. Представянето ще се състои на 11 април от 17 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе".
 


Сходни връзки

ВОЕНЕН ПИЛОТ ПРЕДСТАВЯ КНИГА ЗА АВИАЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди