изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:53 EEST
ДВЕ ЗЛАТНИ КУПИ ЗА "АЛЕКСИЯ" ОТ КОНКУРС ВЪВ ВАРНА    
КултураПоредните си отличия завоюваха талантливите възпитаници на Зоналната танцова организация "Алексия" в Добрич. Този път те се изявиха на сцената на националния конкурс "Празник на модерния балет" във Варна в конкуренцията на общо 45 състава от цялата страна. "Алексия" участва с 65 свои изпълнители в три от четирите възрастови групи, съобщи ръководителят и хореограф на младите таланти Севдалина Мавродиева-Нейкова.


При най-малките /до 7 години/ ЗТО има първа награда за танца "Пингвини", който освен това е избран да бъде заснет в репортаж за Канал 1. В него участват 28 деца на възраст от 4 до 6 години. Във втората възрастова категория на трето място са класирани танците "В Трилър" и "На гости в Индия".
Две златни купи спечели "Алексия" в четвъртата възрастова група /над 16 години/ на същото състезание. Талантливите танцьори са носители на първа награда за изпълнение. "Алексия" има награда и за най-добра хореография, за танца "Бягство от затвора".
Следващото участие на ЗТО ще е на 16 април - в Международния конкурс по шоу денс "Танцуваща река" в Русе. Там изпълнителите на "Алексия" ще се представят с две солови изпълнения - на 5-годишния Валентин Велинов /"Бакуган"/ и на Нанси Даниелова /"Крюела"/, а при формациите с танците "Медено парти" и "Работливите мравки", съобщи в аванс Севдалина Мавродиева-Нейкова.
 


Сходни връзки

ДВЕ ЗЛАТНИ КУПИ ЗА "АЛЕКСИЯ" ОТ КОНКУРС ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди