изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:19 EEST
Фермери ще водят счетоводство и за двора с домати, чушки и крава    
Земеделие

Доходите на земеделските производители и на тютюнопроизводителите вече ще се облагат като тези на едноличните търговци - на основата на приходите и разходите. Това решиха депутатите при гласуването на второ четене на промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.



Законът въвежда изискването земеделските производители да водят опростено счетоводство, на базата на което ще се определя размера на дължимия данък. Така те ще трябва да съставят годишен финансов отчет, който се състои само от отчета за приходите и разходите - ще водят книга на приходите и разходите.
 
Според опозицията промените в закона няма да имат никакъв ефект, тъй като новостите били неприложими. Обяснението е, че хората на село често си правят услуги един на друг, за които си заплащат, но не получават касова бележка или фактура.
Янаки Стоилов (Коалиция за България) каза, че най-доброто, което може да се направи с този законопроект е да бъде скъсан.

С новото данъчно облагане се облекчават само едрите производители, които и без това си имат счетоводство, смятат от опозицията.

Алиосман Имамов (ДПС) каза, че малките производители няма да започнат да водят счетоводство, защото ще се налага да плащат и за това. Това ще удари възрастните хора, които изкарват прехраната си от земеделска дейност, работейки от "сутрин до вечер", как тези хора ще калкулират труда, който са положили, попита той, допълвайки, че това са хора предимно с една-две крави.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) обясни, че промените засягат само физическите лица, регистрирани по ДДС и онези от останалите, които го желаят.
Фирмите се облагат по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане. Стоянова призова всички земеделски производители да се възползват от възможността до 30 април да си подадат декларации с приходи и разходи. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Фермери ще водят счетоводство и за двора с домати, чушки и крава | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Фермери ще водят счетоводство и за двора с домати, чушки и крава
Автор: Anonymous да 2011-04-08 @ 19:50 EEST
На вниманието на Г-н Б.Борисов.Предлагам  хората които произвеждат земеделски продукти да им се сложи по един GPS за крайната продукция, а на горките кравички млекомер на виметата. И  за раята кранче на дихателните пътища придрожено със данък въздох! За покойниците данък " ПОКОЙ" - белким вържем икономиката на РОДИНАТА НИ!!!!!
Фермери ще водят счетоводство и за двора с домати, чушки и крава
Автор: Anonymous да 2011-04-08 @ 21:09 EEST

Конят ми ака фракции, годни за производство на оборски тор. Трябва ли да викам държавен чиновник, за да направи оценка на продуктите? :-))))

Фермери ще водят счетоводство и за двора с домати, чушки и крава
Автор: Anonymous да 2011-04-09 @ 08:35 EEST
Да трябва да извикаш специалист ,дори ако се наложи и по вкусови качества да се анализира!!
Фермери ще водят счетоводство и за двора с домати, чушки и крава
Автор: Anonymous да 2011-04-09 @ 17:50 EEST

Това абсурдно правителство започна да смуче от кръвчицата на народа като пиявица


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди