изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:00 EEST
"Вдигнаха във въздуха" хърватското правителство и парламент    
По света

На централния площад в Загреб "Бан Йелачич" протестиращи "вдигнаха във въздуха" членовете на хърватския парламент и правителство.



Демонстрантите пуснаха в небето 170 балони с имената на 153-ма народни представители и 20 министри от кабинета на премиера Ядранка Косор. Това бе поредният протест в Хърватия срещу корупцията и липсата на реформи. Участниците в протеста отново поискаха оставката на кабинета и незабавното провеждане на предсрочни парламентарни избори. Министър-председателят Ядранка Косор получи червен балон, а до нейното име бе изписано и това на бившия премиер Иво Санадер, който се укрива в съседна Австрия и е под домашен арест. Той е издирван от хърватското правосъдие поради обвинение в корупция и вземане на подкупи в особено големи размери.

Балоните бяха пуснати във въздуха след изказванията на протестиращите, които дойдоха от различни места на Хърватия. "Ние търсим морална и лична отговорност от всеки един, чието име е изписано върху балоните. Това са хора от правителството, които нарушават гражданските ни права. Това са и хора от опозицията, които мълчат при тези нарушения и депутатите, които легитимират действията на кабинета, който вече няма никакво представителство и легитимност. Това е правителство, което е съставено от човек, който в момента се намира в австрийски арест. Днес това правителство ще бъде "вдигнато във въздуха", каза един от участниците в протеста, цитиран от индекс.хр.

БГНЕС припомня, че от няколко месеца в Хърватия почти всеки ден в различни градове на страната се провеждат протести срещу корупцията и организираната престъпност в страната. Участниците призовават за незабавно провеждане на предсрочни парламентарни избори. Протестите се организират чрез социалната мрежа "Фейсбук". Премиерът Косор отхвърля призивите за предсрочни избори. Тя смята, че гласуването трябва да се състои, след като Хърватия приключи преговорите за членство в Европейския съюз и получи дата за присъединяване. /БГНЕС

http://news.bgnes.com/

 


Сходни връзки

"Вдигнаха във въздуха" хърватското правителство и парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди