изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:29 EEST
Янев гони депутатите от НС от 1 май до изборите    
Политика

  РЗС ще води нестандартна кампания преди изборите. Да не очакват партиите от статуквото водоравна, клиширана и втръсваща на всички избиратели кампания. Кампанията ще е "ва банк" - с всичко на показ.  Това каза председателят на партията Яне Янев, след заседанието на Управителния съвет на РЗС, предаде БГНЕС.



"Не може повече да се търпят задкулисните маневри на политическата мафия в България", изтъкна Янев. Той изтъкна, че РЗС ще бъде единствената политическа партия, която ще покаже "истинското лице на мутренско-милиционерския режим", който управлява. Той обеща, че ще покажат и "какво всъщност представлява тази мутра, която управлява България", и ще покажат целия й образ от АБВ до Я.

"Това е кампания срещу статуквото, кампания срещу криминалния преход, кампания срещу политическата мафия и олигарсите мафиоти, кампания на прозрачността", бяха другите определения, с които Янев описа кампанията на РЗС. А иначе до старта на предизборната кампания от РЗС ще предприемат всички възможни законови действия, за да имат свое легитимно представителство в Централната, общинските и секционните избирателни комисии.

Зам. - председателят на партията Атанас Семов вече е говорил на четири очи с президента Георги Първанов. Той поискал от държавния глава да сезира Конституционния съд и от Изборния кодекс да бъде отменен текстът, който позволява само на парламентарни групи да имат представители в тези органи. "Надяваме се президентът като олицетворение на политическия плурализъм да защити възможността за провеждането на честни избори", каза Янев Янев. Според него това може да стане още утре и Конституционният съд да се произнесе до Великденските празници.

РЗС ще обявят своя кандидат – президент на 18 септември след извънреден конгрес на партията. "Ще положим максимално усилия президентът на България да не бъде от мафиотската и корумпирана партия ГЕРБ", каза Янев. Според него, ако ГЕРБ овладее и президентската институция, това ще нанесе възможно най-сериозния удар на съдебната система. 3 месеца преди това – на 19 юни РЗС ще проведе редовен конгрес, на който пък ще представят всички кандидат – кметове в областните градове, както и водачите на листи за общински съветници и кандидатите за кмет в 100 – те най – големи общини у нас, коментира Янев.

Столичната организация на РЗС започва кампания под надслов "Изгони депутатите, вземи им заплатите". Партията настоява от 1 май депутатите да излязат в неплатен годишен отпуск до деня на изборите.

"Присъствието на депутатите, особено сега след като президентът обяви старта на политическата кампания за местните президентски избори, е абсолютно безсмислен. И при тази икономическа и финансова криза тези хрантутници да лапат такива заплати, да ползват автомобилите на Народното събрание за предизборни цели, е пълен абсурд. Не стига, че цялата власт е тяхна, ами и цялото Народно събрание да се превърне в предизборен щаб на ГЕРБ", посочи още Янев, цитиран от БНР.  dir.bg

ТЕРОРЪТ ВЪРХУ БИЗНЕСА Е НЕЗАПОМНЕН ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕХОД

 


Сходни връзки

Янев гони депутатите от НС от 1 май до изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди