изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:29 EEST
Земетресение от 7,1 по Рихтер разлюля Фукушима    
По света

За крайбрежието на префектура Ибараки бе издадено предупреждение за цунами, а работниците в АЕЦ "Фукушима" получиха заповед да се евакуират незабавно



Трус с магнитуд 7,1 по Рихтер разлюля Източна Япония днес следобед (местно време), съобщи обществената телевизия Ен Ейч Кей, цитирана от ДПА.

За крайбрежието на префектура Ибараки бе издадено предупреждение за цунами.

Според Ен Ейч Кей епицентърът на силното земетресение е в префектурата Фукушима, където се намира и повредената от бедствието на 11 март и последвалите вълни цунами едноименна атомна електрическа централа.

На 11 март североизточната част на страната бе засегната тежко от катастрофални земетресение и цунами, причинили смъртта на над 13 хил. Други над 14 хил. се водят безследно изчезнали. Друг трус със сила 7,4 по Рихтер разтърси Япония на 7 април. Загинаха трима души, а над 130 бяха ранени.

Всички работници в засегнатата АЕЦ "Фукушима" са получили заповед да преустановят дейност и да се евакуират незабавно, отбелязаха от оператора ТЕПКО.

Малко по-рано "Ню Йорк таймс" съобщи, че властите имали намерение да разширят цялата зона за евакуация около централата от 20 на 30 км. Говорителят на японското правителство Юкио Едано обаче обяви, че засега няма да има подобна мярка.

За ситуацията във "Фукушима-1" Едано заяви, че рискът от голямо радиоактивно изтичане е бил намален значително, предаде АФП.

"Очевидно е обаче, че централата не е в състояние да работи нормално", добави Едано. Той посочи, че жителите на някои райони около централата ще бъдат приканени да се евакуират, предаде Ройтерс.

Това ще става на базата на данните за нивата на радиация във всеки отделен район. Така например 5000-те жители на село Иитате, което е на 40 километра от централата, вече бяха призовани да го напуснат, допълва агенцията. http://www.vesti.bg


.ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА

 ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ЯПОНИЯ /ВИДЕО/

 


Сходни връзки

Земетресение от 7,1 по Рихтер разлюля Фукушима | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди