изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:36 EEST
ЗАПОЧВА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ    
НовиниБългарска агенция по безопасност на храните започва пререгистрация на всички обекти, регистрирани по Закона за храните, съобщиха оттам.


 Това се налага във връзка с необходимостта от изготвяне на единен актуален национален регистър на всички обекти под контрола на агенцията. В тази връзка започват проверки и пререгистрация на обектите по Закона за храните на бланки на агенцията. Това ще трябва да сторят обектите за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход, обектите за търговия на дребно с храни, с изключение на обектите за търговия на дребно, в които се предлагат само храни от животински произход, както и обектите за обществено хранене.
Проверките на обектите за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход ще се извършват от трима инспектори, а на обектите за търговия на дребно - от двама инспектори. Проверяващите експерти на Българската агенция по безопасност на храните ще съблюдават за съответствие на обекта по сградов фонд и оборудване, съответствие на технологична документация, добри производствени и хигиенни практики, спазване изискванията на Наредбата за етикетиране и представяне на храните.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди