изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:11 EEST
ОТ „ОРФЕЕВО ИЗВОРЧЕ” БЛАГОДАРЯТ ЗА УЧАСТИЕТО НА ДЕТСКА СТУДИЯ „ДОБРИЧ”    
НовиниПредседателят на Националния музикално–фолклорен съюз Дочка Къшева благодари за участието на Детска танцова студия „Добрич” с ръководител Александър Александров във фолклорния конкурс с международно участие „Орфеево изворче” в Стара Загора.

Тя е сторила това в писмо до кмета на Добрич Детелина Николова, съобщиха от кметството.
Оттам припомнят, че детската студия „Добрич” е завоювала първа награда – Диплом и Златна лира на Орфей в раздел „танцов фолклор” в надпревара с 30 танцови състава. „Безспорни таланти, с вътрешно усещане на буйните ритми, които носят българските народни танци, с невероятното присъствие на сцената, те омаяха публиката, която ги аплодира дълго. Толкова красота, темперамент и настроение на сцената и в сърцата на публиката”, се казва още в поздравителния адрес.  В заключение директорът на конкурса Дочка Къшева отправя към кмета пожелание: ”Отглеждайте с любов, стимулирайте, мотивирайте и помагайте на тези деца, защото така ние запазваме достойнството си на истински българи чрез фолклора, който се изпълнява от нашия най – ценен капитал- децата”.
  Конкурсът „Орфеево изворче” се проведе за 11 – ти път в Стара Загора с участие на над 2000 деца от всички фолклорни региони на страната и международни ансамбли от Черна Гора и Сърбия.   
 


Сходни връзки

ОТ „ОРФЕЕВО ИЗВОРЧЕ” БЛАГОДАРЯТ ЗА УЧАСТИЕТО НА ДЕТСКА СТУДИЯ „ДОБРИЧ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди