изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:19 EEST
С ИЗЛОЖБА И СПЕКТАКЪЛ „ДВОРЕЦА” ОТКРИ АРТ СЕЗОНА СИ    
НовиниКултурният център “Двореца” в Балчик откри тазгодишния си арт сезон с изложба и премиерен театрален спектакъл. В галерията “Тихото гнездо” са представени живопис и акварел - творби, включени в 10-то юбилейно издание на пленера “Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета”. Участват Георги Липовански, доц. Роберт Цанев НХА, Ралица Карапантева, Дарина Янева, Петър Савов и Андрей Янев.

„Дворецът” в Балчик за втора поредна година е домакин на пленера по живопис и дърворезба, който се организира съвместно с община Балчик. Пленерът се провежда ежегодно и е с определена тематична и жанрова насоченост. От вчера до 16 април пред вила „Сюита” в Двореца в Балчик, вдъхновени от историческата забележителност, природни дадености и красотата на архитектурната композиция, ще творят художници – живописци от страната. В изложбата, която е изложена в галерия „Тихото гнездо”,  са включени 22 платна и акварели от миналия творчески сезон на художниците.
След десетте издания на „Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета”, за обогатяване на фонда на художествената галерия в Балчик са постъпили над 40 творби, дарени от авторите след проведените пленери.
Като съпътстваща програма в „Двореца” бе представен театралният спектакъл „Интимни беседи по онзи въпрос” -  90 минути смях по книгите “Пълнолудие” и “Новолудие – Уникум”, по думите на актьорите участници в премиерата Кръстьо и Елена Лафазанови.
„Това е час интимно вътре във времето. Опитваме да дадем отговор на онзи въпрос, духовния въпрос, защо сме тук на земята и даваме отговори с намигване”, сподели пред журналисти Елена Лафазанова.
„Всеки един човек е отговор сам за себе си. Той е този, който задава въпроса, и този, който отговаря. Не е нужно да е един отговорът, може да са няколко и различни, дори да се бият. Важно е да се поставят въпросите и да се търсят отговорите. Различните отговори съдържат различен пълнеж и имат различен смисъл в различното време на живота ни”, добави актрисата.
„Подходът е изключително комедиен. Търсим отговори и поставяме въпросите сериозно, но с намигване отговаряме. Смехът е повече, а размисълът е след като сме се посмели, а смехът е отмил сълзите, нервите, напрежението и житейските отрови, с които сме влезли в залата. Дори, ако имахме доктор, който да ни премери кръвното или честотата на сърцебиене, щеше да се види колко по-здравословно е състоянието ни, не само на душата, а и на тялото ни”, каза още тя.
 


Сходни връзки

С ИЗЛОЖБА И СПЕКТАКЪЛ „ДВОРЕЦА” ОТКРИ АРТ СЕЗОНА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди